Schrijven over eten 'steeds belangrijker'

28 mei 2015, 7:18 Nieuws
132587 55945bcd f295 4db9 99fb 497fc325e3bd gemeente 2520alkmaar 2520 257c 2520kaasmarkt 2520 257c 2520 25231 original 1402222353
Fotostudio Wick Natzijl

Drie spraakmakende foodbloggers openen morgen (29 mei) om 10 uur de Alkmaarse kaasmarkt, die in het teken staat van graskaas.

Pauline Weuring van uitpaulineskeuken.nl, Sabine Koning die ohmyfoodnes.nl vult en Brenda Hoff, de vrouw achter brendakookt.nl, luiden de bel op uitnodiging van kaasproducent CONO Kaasmakers. Aanleiding daarvoor is dat foodbloggers een steeds belangrijkere plaats innemen in de journalistiek en ontwikkelingen op het gebied van culinaire ontwikkelingen en trends.

CONO Kaasmakers is de producent van onder meer Beemsterkaas. In de Beemster polder heeft het bedrijf de ‘groenste kaasmakerij ter wereld’ gebouwd. In het volledig duurzame gebouw zal kaas worden gemaakt volgens traditionele ambachtelijke processen. De kaasmakerij draait momenteel proef met nieuwe duurzame processen.