112

Alkmaarse maaltijdbezorgers slachtoffer gewelddadige overvallen 

Foto: Politie

In de wijk Overdie in Alkmaar zijn de afgelopen maanden diverse overvallen gepleegd op maaltijdbezorgers. De politie zoekt getuigen van overvallen op dinsdag 20 november, woensdag 28 november en vrijdag 21 december.

Kruising Reviusstraat/Asseijnstraat: 20 november
Op 20 november werd een 15-jarige jongen rond 22.25 uur overvallen door vier personen. Het slachtoffer fietste over de Reviusstraat. Bij de kruising met de Asseijnstraat, werd hij door twee jongens aangesproken die hem tegenhielden. Voor het slachtoffer het wist, stonden er vier jongens om hem heen. De overvallers eisten geld. Nadat zij het slachtoffer zijn portemonnee en eten afhandig hadden gemaakt, gingen zij er vandoor. Het slachtoffer liep geen letsel op. Het slachtoffer kon zijn belagers als volgt omschrijven;

  • Tussen de 16 en 20 jaar oud;
  • Licht getint uiterlijk;
  • Droegen allen een trainingspak;
  • Droegen allen een jas met capuchon over het hoofd.

Lorreinenlaan: 28 november
Een andere 15-jarige maaltijdbezorger werd op woensdag 28 november het slachtoffer van een zelfde soort overval. Het slachtoffer stond rond 19.45 uur met zijn fiets op de Lorreinenlaan toen hij werd aangesproken door een jongeman. Deze jongen balde een vuist en dreigde het slachtoffer te slaan als hij zijn portemonnee niet gaf. De overvaller grist daarna in de zakken van het slachtoffer, pakte de portemonnee eruit en ging er direct van door. Het slachtoffer zag dat er tijdens zijn vlucht een tweede jongen bij kwam en samen renden zij ervandoor in de richting van de Florislaan. De maaltijdbezorger raakte niet gewond en kon alleen vertellen dat de overvaller een groene jas met capuchon over zijn hoofd droeg.

Koelmalaan: 21 december
Op vrijdag 21 december was het weer raak; dit keer werd een eveneens 15-jarige jongen het slachtoffer van een overval. Omstreeks 20.00 uur stond de jongen op de Koelmalaan toen er ineens vier of vijf jongens op hem af kwamen. De jongens schopten en sloegen het slachtoffer en maakten geld en eten buit. Nadat de overvallers de buit binnen hadden, renden zij meteen weg. Het slachtoffer liep licht letsel op. Omdat de overvallers hun capuchon op hadden, kon het slachtoffer hen niet goed zien. Wel kon hij aangeven dat zij;

  • Tussen 15 tot 17 jaar zijn;
  • Allemaal een capuchon droegen, waarvan één met een rode jas, één met een donkerblauwe jas en één met een zwarte jas.

Vragen
De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets van deze overvallen gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de Districtsrecherche Noord-Holland Noord via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

Reacties

article
12359
Alkmaarse maaltijdbezorgers slachtoffer gewelddadige overvallen 
In de wijk Overdie in Alkmaar zijn de afgelopen maanden diverse overvallen gepleegd op maaltijdbezorgers.
https://alkmaar.nieuws.nl/112/12359/alkmaarse-maaltijdbezorgers-slachtoffer-gewelddadige-overvallen/
2019-01-31T09:10:37+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/10/2018/11/18095439/politie-18-11-g.jpg
maaltijdbezorgers, overvallen, politie
112, Nieuws