112

Twee man aangehouden na achtervolging op Westerweg

Foto: Politie

Woensdagavond 1 augustus heeft de politie na een wilde achtervolging een 31-jarige man uit Heerhugowaard en een 22-jarige man uit Alkmaar aangehouden

Rond 20.00 uur probeerde de politie een auto aan de kant te zetten op de Westerweg N242 onder Alkmaar. Ze deden dit vanwege opvallend verkeersgedrag. De bestuurder reageerde op het stopteken van de politie door met vol gas er vandoor te gaan.

Alsnog er vandoor
Na een achtervolging stopte de auto op een afgelegen plek, waarna de politieagenten hun auto neerzetten en uitstapten. Op het moment dat zij de bestuurder naar zijn rij- en kentekenbewijs vroegen trok deze weer op en reed om de politieauto heen.

Met hoge snelheid ging de bestuurder er vandoor. Na een andere inmiddels aangekomen politieauto te hebben ontweken belandde de verdachte bestuurder in de groenstrook, waarna hij via het fietspad verder reed. Even kon de man echter geen kant meer op, waarna hij uit de auto werd gehaald en werd aangehouden.

Passagier
Een passagier, die ook in de auto zat, dook vervolgens achter het stuur en probeerde alsnog  weg te rijden. Dit lukte echter niet en ook hij kon worden aangehouden.

Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. De politie doet verder onderzoek.

Reacties

Cookieinstellingen