55+

Sport Vitaal organiseert fittesten in meerdere wijken in Alkmaar

Foto: Sport Vitaal

Iedereen die eraan denkt weer te gaan sporten, maar eerst wil weten hoe het met de eigen fitheid gesteld is of nog op zoek is naar een passend sportaanbod kan zich voor de fittest aanmelden. In de Bergermeer, Huiswaard, Daalmeer en Oudorp zijn in de avonden en het weekend verschillende testmomenten ingepland. Onder andere lenigheid, coördinatie, uithoudingsvermogen en suiker en cholesterol  worden onder de loep genomen. De eigen bijdrage voor deelname bedraagt € 5,- per persoon. Aanmelden kan via www.alkmaarsport.nl/fittest.

Bij Sport Vitaal sporten wekelijks bijna 1200 Alkmaarders die in de doelgroep ‘55+’ vallen. “We merken vooral dat de actieve Alkmaarder wel inziet dat sporten goed is, maar moeite heeft het sporten te combineren met werk en andere bezigheden. Ook weten ze niet goed welke sport nog bij ze past,” aldus Mirjam van der Welle, coördinator bij Sport Vitaal. “Door aan de fittest mee te doen krijg je inzicht in je (fysieke) mogelijkheden. We eindigen de test met een persoonlijk gesprek waarin aan de hand van de resultaten de sportmogelijkheden in Alkmaar worden besproken. Als je geïnteresseerd bent kan je gratis kennismaken met de 3 actieve sport- en spellessen of één van de andere lessen van Sport Vitaal.” De actieve sport- en spellessen vinden plaats in de avonden en weekenden en in de les wordt elke week een andere sport aangeboden. In de lessen staat ook het sociale aspect –met het kopje koffie na afloop- centraal en er wordt goed geluisterd naar de deelnemers.

Fittesten
De fittesten duren ongeveer 1 uur en worden afgenomen:

  • in de Bergemeer, gymzaal Beethovensingel 13 (maandag 5 november, 18.30-21.30 uur)
  • in de Huiswaard, gymzaal Tochtwaard 18 (woensdag 7 november, 18.30-21.30 uur)
  • in de Daalmeer, gymzaal Pater Schiphorststraat 1 (zaterdag 10 november 9.00-12.00 uur)
  • in Oudorp in Wijkcentrum de Oever (dinsdag 13 november, 18.30-21.30 uur)

Online inschrijven in gekozen tijdblokken kan via www.alkmaarsport.nl/fittest, de eigen bijdrage bedraagt € 5,- per persoon.

Reacties

Cookieinstellingen