Topschakers verwisselen schaakbord voor basketbalveld

Foto: Wim Meijer Fotografie

Na het spelen van vijf speelrondes in het Tata Steel Chess Tournament was er gisteren even tijd voor ontspanning in de vorm van een partijtje basketbal onder begeleiding van Terry van den Akker van basketbalvereniging Akrides uit IJmuiden.

Een hele overgang, want ben je achter het schaakbord ben je puur solistisch bezig, terwijl basketbal  een echte teamsport is. Toch bleek dat sommige van de schakers ook prima met de bal het ‘netje’ wisten te vinden, zoals ook de Russische Ian Nepomniachtchi, die op dit moment bovenaan staat in het schaaktoernooi.Ook Magnus Carlsen blijkt zeker behendig met de bal en de Chinese grootmeester Liren Ding gaf aan een echte basketballiefhebber te zijn, die ook graag op televisie de NBA volgt. Jammer genoeg was hij zelf gisteren niet in staat om mee te spelen in verband met een blessure.

Voor Jorden van Foreest was het potje basketbal een welkome afwisseling. Gedurende zijn debuut bij de Masters op het schaaktoernooi heeft hij het duidelijk zwaar en staat hij na 5 partijen op de laatste plaats. Wellicht dat een dagje ‘het hoofd leegmaken’ met wat fysieke inspanning het tij doet keren.

Nederlandse kansen
Vanmiddag zitten de 14 topschakers, na een uitsapje naar Alkmaar en vervolgens een rustdag, weer gewoon in Wijk aan Zee achter het schaakbord voor de 6e speelronde. De Nederlander Anish Giri zit dan tegenover de 20-jarige Jan-Krzysztof Duda. Jorden van Foreest speelt tegen de nummer 10 van het toernooi Vladimir Fedoseev. Beide partijen die zeker perspectief bieden voor Nederlands succes.

Hieronder nog een beeldimpressie van de basketballende grootmeesters:

Reacties

article
11945
Topschakers verwisselen schaakbord voor basketbalveld
Na het spelen van vijf speelrondes in het Tata Steel Chess Tournament was er gisteren
https://alkmaar.nieuws.nl/algemeen/11945/topschakers-verwisselen-schaakbord-voor-basketbalveld/
2019-01-18T10:53:42+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/10/2019/01/18105240/3Z1A4351.jpg
basketbal, basketbalveld, Tata Steel Chess Tournament, topschakers
Algemeen, Nieuws, Nieuws uit de regio, Sport