Fotoverhaal #4: Treurwilg ‘lacht’ tussen de buien door

Foto: Wim Meijer Fotografie

Een nieuwe rubriek op Nieuws.nl: Fotoverhaal. Regelmatig een bijzondere foto (of serie foto’s) met een even zo bijzonder verhaal, niet alleen van de redactie maar ook van de lezers/bezoekers. Stuur ook jouw foto en verhaal naar Nieuws.nl

Fotoverhaal #4: Treurwilg ‘lacht’ tussen de buien door (tekst en foto’s: Wim Meijer)

Eerst regen, daarna buien en af en toe zon en vanaf dinsdag temperaturen die oplopen in de richting van de 15°C. Dat noem je groeizaam weer! Overal spàt het groen je tegemoet, en vooral de treurwilgen lijken helemaal lòs! Maar niet alleen de treurwilgen komen in lentestemming, ook andere bomen en planten beginnen letterlijk uit te pakken met verse blaadjes en fraaie bloesem, terwijl ook de eerste bolgewassen, zoals narcissen en krokussen de eerste velden (in dit geval rond Egmond) kleuren. Gedurende een rondje in de regio Kennemerland tussen de buien door, kon je deze zondag dus met volle teugen genieten van de scheidende winter, met een stevige en behoorlijk frisse wind (vooral voelbaar langs het water van de Zomerdel in recreatiegebied Geestmerambacht – foto hieronder-)) en het nakende voorjaar met z’n prille kleurenpracht.+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-

Stuur ook jouw foto en verhaal in voor onze nieuwe rubriek op Nieuws.nl: ‘Fotoverhaal’

In deze rubriek zijn we op zoek naar bijzondere foto’s met daarbij een even zo bijzonder verhaal. De redactie van Nieuws.nl zal regelmatig een ‘Fotoverhaal’ plaatsen, maar nòg leuker is als ook de lezers/bezoekers van Nieuws.nl foto’s met verhalen gaan insturen.

Insturen van een foto met verhaal kan naar [email protected] (op de plaats van gemeente zet je jouw gemeentenaam (keuze uit: Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Castricum, Velsen, Alkmaar, Haarlem, Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort)

Foto’s moeten een minimaal formaat hebben van 1200 x 800 pixels. De redactie beoordeeld vooraf de foto’s en verhalen op geschiktheid voor publicatie.

Reacties