Alkmaarse Kaasmarkt ook ‘kasie’ voor jeugd

Foto: Wim Meijer Fotografie

Mini Kaasmarkt met mini kaasdragers, mini kaaszetters, mini kaashandelaren en mini kaasmeisjes in Winkelcentrum de Mare.

Op woensdag 18 september verplaatst de traditionele kaasmarkt op het Waagplein zich voor het tweede jaar op rij in een kleinere versie naar Winkelcentrum de Mare. Er is een mini kaasmarkt met kaasdragers, kaaszetters, kaashandelaren en kaasmeisjes.

Kinderkaasspelen
Kinderen kunnen kennismaken met de kaasdragers en op de foto met de kazen, kaasdragers en kaasmeisjes. Daarnaast kunnen kinderen deze middag meedoen aan speciale ‘kinderkaas­spelen’. Tijdens deze kinderkaasspelen proberen kinderen in duo’s het kaasparcours zo snel mogelijk te doorlopen, terwijl de kazen op de kaasberrie moeten blijven liggen. De deelnemers krijgen een aardigheidje.Nelson Award
Deze minikaasmarkt met kinderkaasspelen vindt plaats op woensdag 18 september van 15.00 tot 17.00 uur. Om 14.00 uur is de uitreiking van de Nelson Award: dé prijs voor de meest maatschappelijk betrokken burger of organisatie, die het verschil durft te maken. De winnaar hiervan luidt om 15.00 uur de kaasbel. Iedereen is welkom om dit spektakel te komen aanschouwen.

Reacties

Cookieinstellingen