Concert in serie ‘Rondom Bach’ in Grote Kerk Alkmaar

Foto: TAQA Theater De Vest - aangeleverd

Stadsorganist Pieter van Dijk  en  het Nederlands Jeugd Strijkorkest speelt werken van Bach, Sjostakovitsj en Weinberg op zaterdag 23 november.

Op zaterdag 23 november brengen Stadsorganist Pieter van Dijk en het Nederlands Jeugd Strijkorkest o.l.v. dirigent Carel den Hartog een programma met werken van Bach, Sjostakovitsj en Weinberg in de Grote Kerk in Alkmaar

Programma
Naast de tweede symfonie van Weinberg en het beroemde achtste strijkkwartet van Sjostakovitsj worden op het prachtige van Hagerbeer/Schnitger orgel drie koraalpreludes van Johann Sebastian Bach ten gehore gebracht

Nederlands Jeugd Strijkorkest
Het Nederlands Jeugd Strijkorkest (NJSO) is hét strijkorkest voor talentvolle strijkers tussen de 12 en 21 jaar. De leden komen uit het hele land en zitten veelal in jongtalentklassen of vooropleidingen van de Nederlandse conservatoria. Het doel van het orkest is de jonge professionals een kickstart te geven in hun muzikale ontwikkeling en concerten te geven op topniveau. Dirigent en violist Carel den Hertog doet dit als geen ander. Sinds 2014 is hij dirigent en artistiek leider van het orkest; ook is hij samensteller en redacteur bij Radio4.

Meer informatie en toegang
Het concert in de serie ‘Rondom Bach’ is geprogrammeerd op zaterdag 23 november om 16.30 uur in de Grote Kerk Alkmaar. Entree is gratis, een donatie na afloop is welkom.

Cookieinstellingen