Open dagen Heliomare College Alkmaar

Leerlingen serveren maaltijd aan buurtbewoners in gelegenheidsrestaurant De Warme Hap in Buurtcentrum De Oever.
Leerlingen serveren maaltijd aan buurtbewoners in gelegenheidsrestaurant De Warme Hap in Buurtcentrum De Oever.
Foto: Heliomare College

Op dinsdag 26 november en dinsdag 10 maart kunnen jongeren en hun ouders/verzorgers tussen 11.00 en 13.30 uur een kijkje komen nemen bij het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) van Heliomare College aan de Amstelstraat in Oudorp.

Ook andere belangstellenden, organisaties en (stage)bedrijven zijn van harte welkom. Het zijn gewone schooldagen, dus een mooie gelegenheid om het college te bezoeken. Leerlingen geven rondleidingen en professionals staan klaar om vragen te beantwoorden.

Bij Heliomare College Alkmaar volgen jongeren met een (lichte of ernstige) verstandelijke beperking voortgezet speciaal onderwijs waarbij hun mogelijkheden en wensen uitgangspunt zijn. De jongeren worden gedurende hun schoolperiode voorbereid op de overstap naar (beschutte) arbeid of dagbesteding. Stage bij regionale organisaties en bedrijven maakt daarvan een belangrijk onderdeel uit. Daarnaast is veel aandacht voor een brede persoonlijke ontwikkeling van de jongeren binnen hun eigen mogelijkheden.

Meer informatie over Heliomare College Alkmaar is te vinden op www.heliomare.nl/heliomarecollegealkmaar.

Heliomare College in Heemskerk heeft op dinsdag 21 januari en donderdag 27 februari een open dag. In Heemskerk bestaat naast de mogelijkheid voor de uitstroomrichting  Dagbesteding of Arbeid ook de mogelijkheid voor het volgen van VMBO of HAVO. Op beide locaties wordt informatie gegeven over aanmelden, stages, zorgondersteuning en revalidatie.

Cookieinstellingen