Bezoekers bleven in 2019 langer op Alkmaar kaasmarkt

Foto: Wim Meijer Fotografie

Eind september vond de laatste Alkmaarse kaasmarkt van 2019 plaats. Ten opzichte van 2018 blijken er iets minder bezoekers te zijn geweest. Wel bleven de toeristen langer op de kaasmarkt. De gemeten verblijfsduur steeg met 3%. In totaal bezochten ruim 166.000 de kaasmarkt.

Op 29 maart opende Alkmaar als eerste stad van Nederland het kaasmarktseizoen. Door de zoektocht van Alkmaar Marketing naar nieuwe kaasmeisjes én -jongens trok de kaasmarkt meer landelijke aandacht dan ooit tevoren. Met in totaal 27 kaasmarkten op vrijdagochtend en 9 op de dinsdagavonden in juli en augustus kwam het aantal gemeten kaasmarktbezoekers uit op 166.044. Dat is 6,2% minder dan in 2018 maar is wel op het niveau van 2017.

Eduard Pieter Oud, directeur a.i. Alkmaar Marketing: “2018 was het jubileumjaar van het Kaasdragersgilde, met allerlei extra activiteiten. Dat zorgde dat jaar voor een flinke piek en zelfs een recordaantal bezoekers. Daarnaast ging het toeristische seizoen later van start, doordat Pasen dit jaar drie weken later viel dan vorig jaar. Dit had eveneens impact op de bezoekcijfers.”

De bezoekersaantallen van de stad als totaal stegen met 0,7%. Een mooi cijfer geien de andere Nederlandse binnensteden gemiddeld met 3,5% daalden.

Cookieinstellingen