Heerhugowaardse chocoladespecialist Rijkenberg voortaan DE CHOCOLADEFABRIEK®

Foto: Chocoladefabriek

Chocoladespecialist Rijkenberg was meer dan 50 jaar een familiebedrijf. Tot 2012, toen Henk Bijma en Hans Neef het bedrijf overnamen. Het roer ging om. En nu, zeven jaar later, is het tijd voor een nieuwe naam: De Chocoladefabriek.

“Toen wij het bedrijf overnamen, was de naam Rijkenberg ondanks ruim een halve eeuw chocoladeproducten, nog steeds relatief onbekend in de Nederlandse food retail”, aldus Henk Bijma. “De afgelopen zeven jaar hebben wij met ons team hard gewerkt om hier verandering in te brengen. En met succes. We zijn in deze periode met zo’n 75% gegroeid. En voorlopig is het einde van die groei nog niet in zicht.”

One-stop-partner in chocolade
De nieuwe naam benadrukt het producerende karakter van het bedrijf. Hans Neef: “De Chocoladefabriek máákt chocolade. Bij ons zit je bij de bron, je kunt ons elk chocoladeproduct laten maken dat je wilt. En dat is fijn voor food retailers, want voor hen zijn wij een ‘one-stop-partner’ op het gebied van ambachtelijke chocoladespecialiteiten.”

Veel in petto
Hoewel de nieuwe naam een mijlpaal is na een lange periode van groei, leunt De Chocoladefabriek nog lang niet tevreden achterover. “Integendeel”, zegt Henk Bijma, “wij beginnen pas. Wij hebben nog zo veel in petto op chocoladegebied. Ideeën, ambities, nieuwe specialiteiten. We verklappen nog niks. Maar we beloven wel iets.

Dat het goed is voor onze handelspartners en verrukkelijk voor de klant. Want voor hen gaan we het natuurlijk allemaal máken.”

Cookieinstellingen