Werk aan Leeghwaterbrug hervat, hoofdaannemer mag bouwterrein weer op

Foto: Wim Meijer Fotografie

ALKMAAR – De werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug in Alkmaar, die eerder deze week gedeeltelijk stil kwamen te liggen, kunnen worden hervat.

(bron: NH Nieuws)

Het conflict tussen de hoofdaannemer en een onderaannemer, die besloot het bouwterrein op slot te gooien, is achter de rug. Dit meldt mediapartner NH Nieuws. Na een gesprek tussen beide partijen zou de grootste kou uit de lucht zijn. Zorgen over een uitgestelde oplevering van het project zijn volgens de provincie niet nodig. Er wordt door de provincie nog steeds uitgegaan van oplevering volgende maand.

Kettingen
De hekken om het terrein werden dinsdag afgesloten met kettingen en hingen oranje borden waarop viel te lezen: “Op dit werk oefent Friso Civiel B.V. haar retentierecht uit.”

Friso Civiel is een onderaannemer van Spie, de hoofdaannemer van het project. Het retentierecht is het recht van een schuldeiser om een goed dat hij onder zich heeft niet af te geven aan de schuldenaar zolang zijn prestatie of inspanning niet is betaald.

Overlast sinds zomer 2017
De bouwwerkzaamheden aan de brug zijn voor de regio Alkmaar al lange een hot issue. Het verkeer dat dagelijks gebruikmaakt van de brug, heeft sinds de zomer van 2017 veel overlast van de renovatie. In zowel de ochtend- als de avondspits staan er steevast files en ook de scheepvaart kampt met stremmingen en oponthoud.

Cookieinstellingen