Corona-proof boksen in Alkmaar – Overdie

Foto: Pixabay

De sportregisseur van Alkmaar-Zuid heeft de afgelopen twee weken een samenwerkingsverband gerealiseerd in de wijk Overdie, die erin heeft geresulteerd dat afgelopen maandag, 30 maart, naast buurtcentrum Overdie Ontmoet een openbare bokszak is geplaatst.

Een ieder kan, met inachtneming van de regels rondom veiligheid en gebruik, zijn of haar energie individueel even kwijt op deze zak.

Het initiatief tot plaatsen van de bokszak ontstond toen Aziz Nahil (inspecteur stadstoezicht) in gesprek raakte NoLimit. NoLimit zag wel wat in het idee en nam contact op met Marc Tambach (vanuit Alkmaar Sport sportregisseur Alkmaar-Zuid). Elders in het land zijn vergelijkbare bokszakken geplaatst en door de huidige tijd waarin alleen individueel sporten nog écht veilig is leek dit een passend initiatief voor Alkmaar.

“Een plek creëren waar jongeren maar ook volwassenen hun energie even kwijt kunnen, dat was het doel wat we hiermee voor ogen hadden,” aldus Tambach. Snel werd het project op poten gezet en een sponsor voor de bokszak gevonden. “Er werden binnen korte tijd zeer veel partijen met elkaar verbonden. NoLimit wilde de bokszak ter beschikking stellen, MCA Metaalconstructie ontwierp een metalen frame, Daan Melker laste deze in elkaar, en Stadswerk072 heeft de constructie vervolgens geplaatst.”

Omdat de gemeente Alkmaar ook meewerkte en binnen kort tijdsbestek toestemming verleende wist de sportregisseur het project al binnen een krappe week te realiseren. “Ik ben blij dat we positief sportnieuws kunnen brengen in deze coronacrisis. Ik merk natuurlijk om me heen dat nagenoeg het hele sportaanbod stil ligt. De mensen zijn zoekende naar oplossingen en iedereen loopt op z’n tenen. Dat al deze partijen op deze korte termijn tóch aan dit initiatief wilden bijdragen laat wel zien hoe bereid men is vooruit te kijken en positief te denken. Ik hoop vooral dat het anderen inspireert óók in beweging te komen en samen te werken. Ik blijf het natuurlijk, op veilige afstand, volgen,” vult Tambach aan.

De bokszak is voor iedereen te gebruiken, dagelijks tussen 9.00 en 22.00 uur naast buurtcentrum Overdie Ontmoet. In verband met de hygiëne wordt gevraagd te trainen met handschoenen, lange mouwen en lange broek én de bokszak na afloop goed schoon te maken. Uiteraard mag er maar 1 persoon tegelijk trainen, maximaal 30 minuten achter elkaar, en wordt de 1.5 meter-regel gehanteerd. Ofwel wat de huisregels stellen: Deze zak hangt hier voor iedereen en is dus de verantwoordelijkheid van iedereen.

Cookieinstellingen