Theater en muziekstudio in nieuwe Alkmaars creatieve broedplaats

Foto: Studio Sterk

Sinds kort is aan de Tesselschadestraat 17 een nieuwe creatieve broedplaats geopend. Het Tesseltheater is een initiatief van docenten en cultuurmakers Rosanne Eschweiler en Jascha Soest. Naast de theaterzaal met podium en de intiemere kleine zaal heeft ook Jascha’s muziekstudio ‘Studio Sterk’ een plek gekregen in Het Tesseltheater.

Impro-mindset
De creatieve broedplaats is een plek waar zowel kinderen als volwassenen hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. In Het Tesseltheater wordt er gewerkt volgens de impro-mindset:. Door ‘ja’ te zeggen en verder te bouwen op jezelf en de ander, te experimenteren en soms ook stralend te falen speel je met plezier en kom je verder dan je zelf had kunnen denken.Schot in de Roos
Rosanne werkt onder de naam Schot in de Roos vooral met kinderen aan alle aspecten van het theatermaken. Naast spel- en musicallessen is er ook aandacht voor decor, techniek en regie. Jascha is de muzikale specialist en werkt met kinderen, jongeren en volwassenen aan stemcoaching en zang, verschillende muziekinstrumenten en bandcoaching.

Vanwege de coronacrisis is de ‘grand opening’ uitgesteld tot na de zomer, maar dat betekent niet dat er niets te doen is. Deze zomer bieden Jascha en Rosanne samen een programma aan voor kinderen van 8 tot 12 jaar, met én zonder ervaring.Jij in het Tesseltheater
Jascha en Rosanne geloven dat goede ideeën een podium verdienen. Daarom staat het Tesseltheater open voor mensen die een plek zoeken voor een workshop, lezing, voorstelling of ander initiatief. Er wordt niet gewerkt met huurprijzen, maar met wederzijds voordeel.

Adres en info
Het Tesseltheater is te vinden op de Tesselschadestraat 17, 1814EK in Alkmaar.
Meer informatie over het aanbod en de programmering is te vinden op www.schotinderoostheater.nl/het-tesseltheater.

Reacties