Oudorp heeft primeur: eerste kermis in Noord-Holland sinds corona

Foto: Wim Meijer Fotografie

Goed nieuws voor kermisfans: de eerste kermis van de provincie sinds het begin van de coronacrisis half maart van dit jaar begint vrijdag 17 juli in Oudorp

De kermis in Oudorp is de eerste in Noord-Holland die door mag gaan: de ‘kinderfamiliekermis’, zoals attractiehouders ‘m noemen, wordt van 17 tot 20 juli gehouden. De organisatoren zijn blij, maar maken zich ook zorgen. “Hopelijk geven meer gemeenten toestemming voor een kermis, anders moeten we alle attracties weer afbouwen en opruimen”, aldus Sandra Vader tegen mediapartner NH Nieuws.

Het water stond de kermisexploitanten de afgelopen maanden aan de lippen: door de coronacrisis vielen ze tussen wal en schip. “Er was zoveel onzekerheid onder kermisfamilies. Gelukkig mogen kermissen van het kabinet nu doorgaan, alleen werken veel gemeenten nog niet mee.”

De 52-jarige Alkmaarse trekt al jaren met haar attracties ‘cityhopper’ en de kindervliegtuigjes door Nederland. Om de Kermis van Oudorp dit jaar door te laten gaan, diende ze een plan in voor de eerste editie van een corona-proof kermis. Ze kreeg afgelopen week mondelinge toestemming van de gemeente.

Klik HIER voor de hele reportage van mediapartner NH Nieuws.

Cookieinstellingen