Alkmaarse kermis ’s avonds eerder dicht vanwege drukte

Foto: Wim Meijer Fotografie

ALKMAAR – De kermis aan de Olympiaweg in Alkmaar moet op last van de gemeente ’s avonds vroeger dicht dan normaal, namelijk om 21.00 uur. Dit is vanwege de grote stroom van bezoekers uit de regio en daarbuiten. Onder kermisexploitanten heerst onduidelijkheid.

Het gaat om een voorzorgsmaatregel om de kermis veilig open te houden, meldt gemeente Alkmaar. Doorgaans eindigt de kermis rond 23.00 uur.

Een aantal kermisexploitanten weten van niets, laten zij weten aan mediapartner NH Nieuws. “Dit hoor ik voor ’t eerst. Wij kunnen zelf de drukte reguleren, dus een raar verhaal dit”, aldus een exploitant op de vraag of hij al weet dat zijn tent eerder dicht moet. De organisatie laat aan NH Nieuws weten dat ze nu alle exploitanten aan het inlichten zijn en later met een reactie te komen.

https://twitter.com/gemeentealkmaar/status/1297520184731869184

Normaal is de zomerkermis in de binnenstad, maar omdat dan de afstandsregels niet kunnen worden gehandhaafd, is deze editie verplaatst naar het terrein langs de ringweg.

Voor deze kermis geldt een looproute (éénrichtingsverkeer) en je wordt gecheckt voordat je de kermis op komt. Ook wordt het aantal bezoekers gereguleerd. Als het te vol is, sluiten de deuren.

Cookieinstellingen