Showman’s Fair Alkmaar serveert rijk gevuld programma

Yori Swart
Yori Swart
Foto: Kim Balster

Het is helemaal zeker dat Showman’s Fair Alkmaar op 4, 5 en 6 september in de Alkmaarderhout door kan gaan. De laatste vergunning is binnen en inmiddels is het programma vorige week vrijdag officieel bekendgemaakt via website en programmafolders.

De speciale, coronaproof editie zit vol bijzondere, korte optredens van bekende artiesten en lokale helden.

Voor alle drie de festivaldagen is er keuze uit de ‘Koffietafel’, ‘Lunchtafel’, ‘Kindertafel’, ‘Dinertafel’ en ‘Late Night’. Iedere ‘tafel’ heeft zijn eigen tijdsblok met optredens, eten en drinken. De prijzen van de tickets zijn inclusief de optredens, hapjes en drankjes. Losse verkoop van eten en drinken is helaas niet mogelijk.

David Heijmans met een stuk van zijn eigen voorstelling ‘De Tussentijd’ (foto: aangeleverd)

Aanstormend talent en bekende namen
Het programma bestaat onder meer uit korte optredens van artiesten die voorproefjes geven van het komende cultuurseizoen. Zo ontvangt voormalig burgemeester van Alkmaar Marie van Rossen aan de Koffietafel elke dag andere prominente gasten uit de cultuursector van Alkmaar. David Heijmans, ooit begonnen bij Artiance, laat een stuk van zijn eigen voorstelling ‘De Tussentijd’ zien. Hiermee studeerde hij onlangs af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Maar ook de Alkmaarse theatergroep POLS verovert het podium op Showman’s Fair Alkmaar. Karavaan serveert een mooi theateraanbod met DAS LEMNISCAAT en Marlies Ruigrok.

Podium Victorie
Op het gebied van muziek presenteert Podium Victorie onder meer Alkmaars singer-songwritertalent Sterre Weldring, die haar oprechte en melancholische stemgeluid laat horen. Ook de uit Bergen afkomstige Yori Swart is te zien. Als bandlid van Ilse DeLange timmert ze hard aan de weg. Ook werkte ze samen met internationale grootheden als Fink en Thomas Dybdahl.

Collectief Explosief
De band Collectief Explosief uit Alkmaar met frontvrouw Maya Link knalt op 4 en 5 september de pan uit als afsluiter van het Late Night-arrangement en zorgt tijdens de Dinertafel op zondag 6 september voor een ‘explosief toetje’.

Collectief Explosief (foto aangeleverd)

SKITTA
Kinderen en jongeren die energie kwijt willen tijdens Showman’s Fair Alkmaar, kunnen terecht bij SKITTA. Samen met zijn Skittergirls zorgt hij ervoor dat iedereen helemaal losgaat tijdens de Kindertafel. Ook worden bij de Kindertafel korte, internationale en bijzonder vormgegeven animaties gepresenteerd door Filmhuis Alkmaar. Vanuit Regionaal Archief Alkmaar worden prachtige beelden uit de Alkmaarse historie vertoond, inclusief inleiding en muziek.

Skitta En Skittergirls (foto aangeleverd)

Mede dankzij Bibliotheek Kennemerwaard komt schrijver van het kinderboekenweekgeschenk Arend van Dam naar de Kindertafel op Showman’s Fair Alkmaar, hij vertelt spannende verhalen.

Naast alle optredens zijn er ook workshops: zo leert Stedelijk Museum Alkmaar kinderen ‘Anders Kijken’ naar kunst terwijl ze tekenen.

Landelijk bekende artiesten op Showman’s Fair Alkmaar zijn cabaretière Kiki Schippers, soulzanger Steffen Morrison, actrice/zangeres Marlijn Weerdenburg en vele anderen.

Cultuurmarkt
Voor de ingang van het festivalterrein is een gratis toegankelijke cultuurmarkt. Hier kan de bezoeker kennismaken met de culturele instellingen uit de regio en wat er op het programma staat het komend seizoen. Zo vertoont Kunstuitleen Alkmaar hier werk van kunstenares Ana Oosting. Verder is er ook ijs en koffie/thee te koop.

Praktische informatie

Cookieinstellingen