Hairstylist Maureen Bakker: na eerste van Nova College nu derde van Nederland

Foto: Kennemer Business zakennetwerk

Rob Wieleman interviewt 10 jonge ondernemers in de serie ‘Jong talent’ van Kennemer Business zakennetwerk

Ze moest van haar school als examen mee doen aan de Skills Heroes wedstrijd haren opsteken. Ze werd eerste van de klas, werd vervolgens eerste van het hele ROC Nova College, won daarna de provinciale finale en eindigde pardoes als derde van Nederland op het podium.

Hairstylist Maureen Bakker had helemaal geen plan om aan wedstrijden mee te doen, maar werd zo een beetje per ongeluk een landelijk bekende in de kappersbranche. Ze is jong (net 22) en pas sinds 1 januari van dit jaar zelfstandig ondernemer. Naast het reguliere knipwerk is ze gespecialiseerd in bruidskapsels en het opsteken van haren voor allerlei gelegenheden.

Een vak uitoefenen is één, maar ondernemerschap vergt nog meer competenties. Gevraagd naar hoe ze haar uurtarief vaststelt zegt de onderneemster: “Ik vind het nog steeds wel moeilijk om nou te denken: wat ben ik nou waard? Ik vind ook alles leuk om te doen en dan denk ik al heel snel: oh, dat doe ik wel. Dat is wel een beetje een valkuil.”

Interviews met 10 jonge ondernemers
Maureen is over haar vak en over haar ambities geïnterviewd door Rob Wieleman in de serie Jong talent ondernemers van Kennemer Business zakennetwerk. Totaal zullen er interviews komen met tien jonge ondernemers in de regio Haarlem. Het interview met haar staat op het openbare YouTube kanaal Kennemer Business zakennetwerk.

Hieronder het interview van Rob Wieleman met Maureen Bakker:

Cookieinstellingen