AZ herpakt zich na rampweek met zege op FC Twente

Afas stadion 'herpakt' zich, net zoals AZ zelf

Na een week van ellende heeft AZ zich weer weten te herpakken door met 1-3 te winnen van FC Twente.

In de 34e minuut opende Teun Koopmeiners de score door een strafschop te benutten nadat de doorgebroken Myron Boadu werd getoucheerd door Twente-doelman Joël Drommel.

Nog voor rust werd het 0-2 door Yukinari Sugawara die aan de rechterkant doorbrak en zijn solo afrondde met een keihard schot in het dak van het doel.

In de 73e minuut werd ’t nog spannend toen Telstar de aansluitingstreffer scoorde vanuit een penalty. Verder kwam het team van Ron Jans echter niet. In de slotminuut werd ’t zelfs nog 1-3 vanuit een vrije schop van Teun Koopmeiners.

Door de eerste zege op FC Twente (de eerste van interim-trainer Pascal Jansen) stijgt AZ naar de zevende plaats in de Eredivisie op tien punten van koploper Ajax.

Klik HIER voor het wedstrijdverslag van mediapartner NH Nieuws.