AZ zet met gelijkspel tegen PEC Zwolle lijn van voor de winterstop voort

AZ is de tweede seizoenshelft begonnen met een teleurstellend gelijkspel. De ploeg van Pascal Jansen kon nog terugkomen tot 1-1, maar was niet bij machte om te winnen op bezoek bij PEC Zwolle.

(bron: NH Nieuws)

Voorafgaand aan de wedstrijd had trainer Pascal Jansen nog aangegeven dat zijn ploeg uit was op eerherstel na het veelvuldige puntenverlies in de eerste seizoenshelft, die werd gekenmerkt door een lange reeks gelijkspelen. In december werd het jaar nog afgesloten met een puntendeling met FC Utrecht, waardoor de Alkmaarders de winterstop ingingen op respectabele afstand van Ajax en PSV.

Gisteravond bleek dat weliswaar de winterstop voorbij was, AZ’s winterslaap echter nog niet. Nog geen 10 minuten na het startsignaal van scheidsrechter Kevin Blom waren het de thuisspelende Zwollenaren die de leiding pakten door een doelpunt van Pelle Clement.

Na rust zette AZ aan en kregen de Alkmaarders kansen via Myron Boadu (mist voorzet Owen Wijndal) en Tijjani Reijnders (schot geblokt voor de lijn). Uiteindelijk duurde het tot de 67e minuut. Toen kwam AZ op gelijke hoogte via middenvelder Fredrik Midtsjø. Een geplaatst schot van de Noor eindigde in het doel achter Michael Zetterer: 1-1.

In de slotfase kreeg AZ nog de nodige kansen, waaronder een bal op de lat van Teun Koopmeiners. Ook het vijf minuten voor tijd inzetten van Ferdy Druijf leidde niet meer tot een vurig gewenste winnende goal.

Door het puntenverlies zakt AZ naar de zesde plaats met 28 punten. De ploeg van Pascal Jansen speelt over vier dagen midweeks de kraker tegen PSV.

Klik HIER voor het interview van mediapartner NH Nieuws met AZ-trainer Pascal Jansen.