Champions League voor AZ uit zicht na gelijkspel tegen FC Groningen

Foto: Wim Meijer Fotografie

AZ zal op 19 en 26 augustus aan moeten treden voor de play-offs in de Europa League. Tot voor gisteren was er nog hoop om de competitie af te kunnen sluiten met een 2e plaats achter Ajax. Die hoop vervloog door de winst van concurrent PSV (4-2) op PEC Zwolle terwijl AZ niet verder kwam dan 0-0 tegen FC Groningen.

Weliswaar moet er nog één speelronde worden afgewerkt in de Eredivisie en zou AZ in punten nog gelijk kunnen komen met de Eindhovenaren. Het doelpuntensaldo van PSV is echter veel beter dan dat van AZ (verschil van 10) waardoor een ticket voor de voorronde van de Champions League voor AZ volledig uit zicht is.

Voor AZ rest dit seizoen alleen nog de thuiswedstrijd tegen Heracles aanstaande zondag. Voor AZ kleven daar geen grote belangen meer aan. Voor Heracles daarentegen zijn punten superbelangrijk omdat de ploeg nog altijd kans heeft op de play-offs voor Europees voetbal.

Ook teleurstellende laatste speelronde voor Jong AZ
Ook voor Jong AZ verliep de laatste speelronde teleurstellend. Het team van de afscheid nemende Michel Vonk verloor de slotwedstrijd in en tegen FC Volendam met 2-1. Hierdoor eindigt Jong AZ op de 17e plaats van de Keuken Kampioen Divisie.

Klik hier voor het wedstrijdverslag van FC Groningen – AZ en de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH Nieuws.

Cookieinstellingen