Laatste kans voor Castricumse marathonlooptster Bo Ummels op olympisch ticket

Bo Ummels tijdens de Dam-tot-Damloop van 2019
Bo Ummels tijdens de Dam-tot-Damloop van 2019
Foto: Wim Meijer Fotografie

In haar derde marathon ooit haar persoonlijk record met dik vier minuten verbeteren. Als Bo Ummels daar zondag in Oostenrijk in slaagt, verdient de Castricumse een ticket voor de Olympische Spelen in augustus.

(bron: NH Nieuws)

De limiet van het NOC*NSF staat op 2 uur 28 minuten en 30 seconden. Andrea Deelstra en Jill Holterman uit Egmond aan den Hoef voldeden aan die eis. Er mag nog een derde marathonloopster uit Nederland naar Sapporo, waar de marathon gelopen wordt.

Het betekent wel dat Ummels haar pr van 2.32.34 met meer dan vier minuten moet aanscherpen. Deze tijd liep Ummels bij haar debuutmarathon in Amsterdam waarmee ze direct Nederlands kampioen werd. Bij haar tweede marathon eindigde ze vorig jaar in Londen met 2.39.54 op de achttiende plaats.

Blessure
Eigenlijk zou de 27-jarige atlete van Team Distance Runners vorige maand de ingelaste marathon op Twente Airport lopen. Door een blessure kon ze daar niet starten. Inmiddels is ze weer helemaal fit en heeft Ummels zich in Portugal voorbereid op de wedstrijd van zondag die gelopen wordt op de S7 bij Fürstenfeld, een stuk snelweg tussen Wenen en Graz dat nog niet in gebruik is.

Cookieinstellingen