Regio Alkmaar ziet coronacijfers verder dalen, 189 nieuwe besmettingen

Foto: Pixabay

De coronacijfers zijn in tijden niet zo laag geweest: steeds minder mensen worden positief getest op het virus. In de regio Alkmaar zijn van 25 tot en met 31 mei 189 nieuwe besmettingen geregistreerd. In totaal zijn drie mensen met coronaklachten in het ziekenhuis opgenomen.

(bron: NH nieuws)

In alle zes gemeenten zijn de cijfers vergeleken met vorige week verder gedaald.

Gemeente Alkmaar registreerde vorige week nog 141 nieuwe besmettingen, maar dat zijn er deze week slechts 58. Een daling van meer dan de helft. Twee Alkmaarders moesten in het ziekenhuis worden opgenomen.

In Heerhugowaard werden 54 nieuwe besmettingen geregistreerd, dat waren er vorige week nog 93. Langedijk telt 22 nieuwe besmettingen, dat cijfer is bijna gelijk aan dat van vorige week, toen 24 inwoners positief werden getest.

BUCH-gemeenten
De gemeente Bergen registreerde 24 positief geteste inwoners. Iets minder dan het aantal van vorige week, met 30 nieuwe besmettingen. De gemeente Castricum meldt dat 22 inwoners positief zijn getest op het virus, 5 minder dan vorige week. In Heiloo vallen de besmettingscijfers al wekenlang mee. Deze week werden daar 9 nieuwe besmettingen geregistreerd. Vorige week waren dat 10 nieuwe besmettingen.

Cookieinstellingen