55+

Beauty by Sorena -beautytip: Oók in schaduw insmeren verstandig!

Foto: Sorena / compilatie Charles Duijff

Wist je dat verbranding niets heeft te maken met de warmte van de zon, maar de sterkte van UV stralen? In Europa verschilt dit tussen de 1 en 10. Nederland ligt het bijna nooit boven de 7.

Maar in Australië is de zonkracht regelmatig rond de 14 a 15!

Ook op een bewolkte dag of in de schaduw moet je smeren. De bewolking/schaduw houdt wel wat straling tegen, maar niet alles.

Het kan dus als de zonkracht hoog is evengoed zijn, dat je verbrandt in de schaduw. Voor de zekerheid dus toch maar even smeren!

En ja zeker, ook met een donkere huidskleur kan je verbranden. Dankzij de extra pigmentcellen en de melanine in de huid zal het afhankelijk van de huidskleur/huidtype langzamer gaan dan met een lichtere huid. Maar ook wanneer je een donkere huidskleur hebt, moet je oppassen in de zon en dus deze beschermen met UV-factor! Een baby kan je het beste het 1e jaar niet aan direct zonlicht blootstellen. Maar zoals al eerder gezegd: je kan ook in de schaduw verbranden. Dus gebruik een milde zonnebescherming met een hoge factor tegen UVA én UVB straling.

Maar met een hoge factor wordt je niet bruin? Onzin! De factor heeft invloed op de tijd die je in de zon kan zonder te verbranden en zorgt ervoor dat minder schadelijke straling doordringt tot de huid. Je huid wordt WEL BRUIN maar VERBRAND NIET blijft daardoor langer én mooier bruin.

De hoogte van de SPF die je nodig hebt is afhankelijk van je huidtype en de zonkracht. Ga je op een zomerse dag naar het strand,  smeer dan minstens factor 30 elke 2 uur of na het zwemmen.

Kinderen het liefst met factor 50. Elke verbranding is een beschadiging die niet meer is terug te draaien!  Hoe meer beschadiging, hoe groter de kans op huidkanker op latere leeftijd.

De conclusie is dus smeren , smeren en nog eens smeren. 

Kijk voor meer Beauty tips op BEAUTY BY SORENA

#zon #zonnebrandcrème #zonbescherming #beautytip #kwf

Cookieinstellingen