Gulden Vlies Lindegrachtconcert 7 augustus 2018 druk bezocht

In Alkmaar worden op vele locaties vrij toegankelijke muziekconcerten georganiseerd. Niet alleen modern repertoire als Pop- en Jazz komt aan bod, ook klassieke muziek krijgt verdiende aandacht.

Dinsdag 7 augustus hadden belangstellenden de kade van Lindegracht al vroeg bezet. Zij konden genieten van repertoire van o.a. Mendelssohn, Rachmaninov, Prokofjev en Sjostakovitsj. Dinsdag 14 augustus krijgt u een herkansing, want dan vindt het laatste klassieke concert op de Lindegracht plaats. Voor de Gulden Vlies Concerten na 14 augustus raadpleeg de agenda van Alkmaar.nieuws.nl of bezoek de website van Grand Café Het Gulden Vlies (websitelink onderaan dit artikel)

Er wordt gedacht aan de veiligheid van de bezoekers en voorafgaand aan ieder evenement wordt de locatie voorzien van bescherming door plaatsing van beton-elementen Bezoekers die al vertrouwd zijn met de Lindegracht-concerten zoeken met zelf meegebrachte klapstoeltjes al vroeg een plaatsje op de kade van de gracht. Voor het podium op het water verzamelen de eerste bootjes. Daarop wordt (zie foto) zelfs genoten van een barbecueOp de avond van de 7e augustus was het spannend of het droog zou blijven. De lucht zag er nu en dan dreigend uit.  Ik was aanwezig tot omstreeks 21.30 uur en die periode verliep in elk geval droog. Ook de kade aan de ‘Gulden Vlies’-zijde raakte volledig bezetHet concert begon om 20.30 uur. Toen werden de eerste solisten aangekondigd.Celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth werden vorig jaar geridderd wegens hun inzet voor de muziek van Nederlandse componisten. Duitsland eerde hen daarvoor met Echo Klassik 2016. In Alkmaar brachten ze dan ook naast Variations Concertantes van Mendelssohn, werk van Henriëtte Bosmans en Hendrik Witte.
Solist Frans van Ruth informeerde persoonlijk het publiek. Behalve wat verstoring door voorbijkomend verkeer (scooters) was het muisstil tijdens het optreden  Ook zeer jonge bezoekers waren van de partij…Ontstaat hier een romance?Na de pauze sprak de Russische ziel bij violist Piotr Jasiurkowski, saxofoniste Eva van Grinsven en pianiste Helena Basilova. Werken en bewerkingen van Rachmaninov, Prokofjev en Sjostakovitsj werden gespeeld.

Voor meer informatie bezoek de website van

Grand Café het Gulden Vlies

Reacties

Cookieinstellingen