150 prachtige dahlia-soorten kleuren de gratis toegankelijke tuin van Kasteel keukenhof in Lisse

Deze zomer kunnen bezoekers van Landgoed Keukenhof tot half oktober 2018 gratis komen genieten van een prachtige dahliatuin en vele zomerbloemen. Martin Elling, ontwerper van Keukenhof, heeft ditmaal een sierlijk ontwerp gemaakt voor de kasteeltuin. In de voortuin van Kasteel Keukenhof zijn zo’n 150 verschillende soorten dahlia’s geplant. Ze staan in volle bloei!

Woensdag 22 augustus 2018 openden Bart Siemerink (keukenhof-directeur),  Rene Schrama ( Holland Dahlia Event) en Ad Boemaars (Corso Zundert) de Keukenhof Dahlia Dagen. (klik op onderstaande foto’s voor uitvergroten)Vanwege dit mooie initiatief van Keukenhof, het Collectief Van Dahliakwekers en Corso Zundert vond woensdagmiddag 22 augustus de officiële opening plaats, waarbij de pers en overige genodigden onder genot van een drankje werden geïnformeerd omtrent dit unieke dahlia-project. Bart Siemerink (hieronder), directeur van de Keukenhof nam als eerste het woord. Zijn introductie is grootdeels te zien en beluisteren in het filmpje.Vervolgens nam Rene Schrama van Holland Dahlia Event het woord. (zie ook filmpje) en link onderaan dit artikel..Het weekend van zondag 2 september vindt in Zundert de grootste bloemencorso ter wereld plaats. Dit corso heeft een geschiedenis van meer dan 80 jaar. In tegenstelling met andere corso’s worden hier de reusachtige praalwagens door mankracht voortgeduwd,  Geen tractoren ervoor dus. (zie de website-link onderaan dit artikel) Ad Boemaars vertelde trots over de samenwerking tussen Keukenhof, Holland Dahlia Event en Corso Zundert (zie eveneens filmpje)Natuurlijk werd geproost en een jonge dame stak symbolisch een dahlia in de opgestelde ‘reuze dahlia’ gemaakt door Corso Zundert. Met deze opening werd ook het Holland Dahlia Event gestart, waar van 22 t/m 24 augustus bedrijven die actief zijn in de dahlia’s elkaar ontmoeten. Tijdens dit event kunnen bezoekers bij verschillende dahliabedrijven een kijkje nemen en zich laten verrassen door het volledige assortiment van dahlia’s in bloei….. Hieronder de door Corso Zundert gemaakte reuze-dahliaNogmaals: Het Landgoed Keukenhof is dagelijks gratis te bezoeken. Bezoekers kunnen kosteloos parkeren op het parkeerterrein bij Kasteel Keukenhof.

Natuurlijk zijn de kinderboerderij en de beeldende kunst in de kasteeltuin gewoon te bezoeken

Voor de kinderen:

Op zondag 26 augustus is er speciaal voor kinderen een dahliaspeurtocht. Speur op Landgoed Keukenhof je dahlia’s bij elkaar en maak er samen met een arrangeur een mooi boeketje van!
Geniet van onderstaand foto-materiaal

Hier de Websitelink naar Corso Zundert en Holland Dahlia Event (klik op home)

Home

Home

Reacties

Cookieinstellingen