Snowplanet Spaarnwoude tweemaal per jaar een ‘beestenboel’

Twee keer per jaar verandert de skipiste van SnowPlanet in een walhalla voor honden. Dat is traditioneel vlak voordat er een nieuwe sneeuwlaag wordt aangelegd. Gisteren, vrijdag 28 september, was het weer zover.

(bron: NH Nieuws)

Die nieuwe sneeuwlaag is inmiddels vannacht gelegd en vanaf vandaag is SnowPlanet weer het domein van skiërs en snowboarders. Maar gisteren was het even van de honden. Elk uur verscheen een ander ras in de arena.

Rond 11.00 uur waren de husky’s aan de beurt. Je kon ze al van grote afstand horen blaffen. “Ik weet niet wat het is, maar ik heb het gevoel dat ze een week geleden al in de gaten hadden dat we hier naartoe zouden gaan”, vertelde de eigenaar van husky Skippa. “Ze vindt dit echt geweldig.”

Hij had bijna drie uur in de auto gezeten om vanuit België naar Velsen-Zuid te rijden, maar dat had hij er graag voor over. “De honden genieten en wij als liefhebbers vinden het mooi om te zien hoe onze hond geniet.”

Rennen en vliegen
Voor alle honden, en hun baasjes niet te vergeten, was het gisteren een uitje. Maar geen hond die meer van sneeuw houdt dan de husky. Ze zijn gek op ravotten en werken. “Er zijn baasjes die denken dat het een hond is die voor de open haard wil liggen”, vertelde een man. “Dat is inderdaad een mooi plaatje. Maar deze dieren moeten niet liggen. Ze moeten rennen en vliegen.” En daar hadden ze gisteren alle gelegenheid voor.

Klik HIER voor de reportage van mediapartner NH Nieuws

Reacties

Cookieinstellingen