Vakdocenten en cultuurcoaches op pad met Talentkaartjes

Foto: Artiance

Met het project genaamd ‘Zicht op Talent’, waarbij vakdocenten en cultuurcoaches op pad gaan met Talentkaartjes op zoek naar potentieel talen, slaan Artiance, Centrum voor de Kunsten en Cool kunst en cultuur de handen ineen.

De komende maanden worden via vakdocenten en cultuurcoaches talentkaartjes op scholen en andere speelplekken uitgedeeld. Met dit talentkaartje krijgt potentieel talent uit de regio de mogelijkheid om zich kosteloos in te schrijven voor en proefles bij Artiance Centrum voor de Kunsten of Cool kunst en cultuur. Na de proefles krijgt het talent een les- of cursusadvies.

“Dit zijn veelal kinderen die al over een buitengewone gevoeligheid beschikken. Docenten en cultuurcoaches staan rechtsreeks in contact met deze kinderen en hebben een belangrijke signaleringsfunctie. Door middel van het talentkaartje kunnen zij nu deze talenten een extra handreiking doen. Hiermee hopen we al dat talent niet onbenut te laten”, aldus Rob Bangert directeur Artiance Centrum voor de Kunsten.

Het project, omarmd door de Provincie Noord-Holland en financieel ondersteund door het landelijke Fonds voor Cultuurparticipatie, Gemeente Alkmaar, ABN Amro en Victoriefonds betreft een samenwerkingsverband tussen instellingen, scholen, vakdocenten, podia en het bedrijfsleven. Aangesloten podia en talentontwikkelingsorganisaties verbinden zich aan het project alsmede het Alkmaarse Jeugdcultuurfonds.

De kick-off van ‘Zicht op Talent’ wordt op 13 april 2019 om 14:00 uur in Huize De Dieu georganiseerd tijdens het Solisten Concours Artiance.

Meer info: www.zichtoptalent.nl

Reacties