Leren acteren voor de camera in de nieuwe filmklas van Artiance!

Foto: Artiance

Artiance, het Centrum voor de Kunsten in Alkmaar, start op vrijdag 14 september met een filmklas voor jongeren tussen de 12 en 21 jaar. Hoe acteer je voor de camera de sterren van de hemel? Wat doet een acteur waardoor de kijker gelooft dat het echt is? Hoe kom jij over op camera?

In de nieuwe filmklas van Artiance ontdek je hoe jouw spel overkomt op het beeld; wat is jouw kwaliteit en wanneer is het geloofwaardig? Welke technische aspecten moet je meenemen, hoe moet je klein spelen en wat vraagt dit allemaal van jou als acteur; subtekst, inleving, tekstbehandeling, consequent zijn, het komt allemaal aan bod in deze filmklas.

Docent Ilse Ott (o.a. bekend van Spangas) is kaaskop in hart en nieren maar woonachtig in Amsterdam. Ilse begon ooit als speelster bij Artiance (Jongeren Theater Alkmaar) en komt met een bak aan ervaring de lessen van de filmklas geven. Zij heeft er zin in om de kneepjes van het camera acteervak door te geven aan de jongeren uit Alkmaar en omgeving.

Voor wie, waar, wanneer en hoe inschrijven?
De filmklas is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 21 jaar. Inschrijven kan via de website van Artiance. De filmklas wordt gegeven bij Artiance (Centrum voor de Kunsten),  Canadaplein 3, 1811 KE Alkmaar. De eerste les is op vrijdag 14 september van 17:15 uur tot 18:45 uur (14 lessen)

Cookieinstellingen