Wie wint TAQA Theater De Vest Toneel Publieksprijs?

Foto: Wim Meijer Fotografie

Om extra aandacht te genereren voor het aanbod van meer dan 30 prachtige toneelvoorstellingen in TAQA Theater De Vest, heeft het theater een Toneel Publieksprijs in het leven geroepen.

Alle bezoekers van de toneelvoorstellingen in het nieuwe theaterseizoen kunnen na afloop van de door hen bezochte voorstelling hun stem uitbrengen. Aan het eind van het seizoen wordt de publiekslieveling bekend gemaakt.

Er wordt gestemd met behulp van een stembiljet, dat voorafgaand aan de voorstelling wordt uitgedeeld aan het publiek. Per voorstelling worden de stemmen geteld en aan het eind van het seizoen komt de winnaar uit de bus.

Prachtig toneel
Het aanbod aan toneelvoorstellingen in De Vest in het nieuwe theaterseizoen is divers en verrassend. Het Nationale Theater, vaste partner van TAQA Theater De Vest, komt met maar liefst zeven voorstellingen naar Alkmaar. Een sterrencast met o.a. Mark Rietman en Romana Vrede speelt de tragikomedie ‘We zijn hier voor Robbie’ van Eric de Vroedt en Maria Goos. In de voorstelling ‘Onze Straat’ spelen Alkmaarse inwoners een hoofdrol. Ook Tsjechov’s ‘Het Duel’ en het bejubelde toneelstuk ‘Cinema’ staan op het programma. In ‘De wereld volgens John’ keren een aantal personages uit de theaterhit ‘The Nation’ terug.

(foto: Sarah Carlier)

Ook gezelschappen als Mugmetdegoudentand, Toneelgroep Oostpool, Orkater, Theater Utrecht, Toneelschuur Producties, Theater Rotterdam en Toneelgroep Maastricht brengen volgend seizoen hun nieuwste producties naar Alkmaar. Tjitske Reidinga speelt de hoofdrol in de DeLaMar- hit ‘Sophie’, Anne-Wil Blankers in ‘Driving Miss Daisy’ en Eva van de Wijdeven in ‘Judas’, naar het boek van Astrid Holleeder. Boeken komen tot leven in ‘Kom hier dat ik u kus’ en ‘Turks Fruit’.

(foto: Marcel van der Vlugt)

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de Toneel Publieksprijs en het toneelaanbod op www.taqatheaterdevest.nl.

Reacties

Cookieinstellingen