Polder-survivalterrein, streekmarkt en natuurcolleges door TV-boswachter Arjan Postma

TV-boswachter Arjan Postma
Foto: Dutchphoto

Op 16 september van 11.00 uur tot 17.00 uur vindt in de natuur- en waterrijke omgeving van de Eilandspolder nij Alkmaar het ‘MOOOISTE Landschapsfestival plaats.

Het festival speelt zich af rond het pittoreske Driehuizen, als hart van alle activiteiten. Verken het hele gebied via bijzondere boerenlandpaadjes, die normaal voor publiek niet toegankelijk zijn. Droom weg bij een dansvoorstelling op het water (elk uur) en nog veel meer. Je kijkt je ogen uit.

 • Boswachter
  TV boswachter Arjan Postma kent dit gebied als zijn broekzak, hij geeft om 12.30 uur en 14.30 uur boeiende natuurcolleges!
 • Polder-survivalterrein
  Bij vorige edities van MOOOISTE was het poldersurvivalterrein een grote hit. Hier kunnen kinderen zich vermaken met polsstok springen, boogschieten, monkey klimmen en een evenwichtsparcours. Neem je droge kleren mee?
 • Kindertheater
  Rustig luisteren bij het kindertheater ‘Honing bij de thee’ kan ook om 13.30 uur en 15.30 uur of bezoek de fototentoonstelling over de Eilandspolder.
 • Lezingen Amsterdam Wetlands
  Alles weten over Amsterdam Wetlands? Om 13.00 en 15.00 uur zijn er Sky-box lezingen over een duurzame toekomst van dit gebied.
 • Biologische melkveehouderij
  Biologische melkveehouder Konijn geeft rondleidingen op boerderij Natuurlijk Genoegen om 12.30 en 14.30 uur.
 • Streekmarkt, bramen plukken, waterbeestjes en suppen
  Bezoek ook de streekmarkt waar je je kunt laten adviseren over verrekijkers, zelf een mand kan maken, vogelhuisjes timmeren en biologisch ijs kunt eten. Het schitterende oude Raadhuis in Graft is open. Bij het Uilenbosje kun je bramen plukken, appelmoes maken, fietsend je eigen smoothie maken, speuren naar vogels en waterbeestjes. Als je ook een keer wilt ‘suppen’ (staand varen op een surfplank), bij De Vriendschap kan hèt, of huur zelf een fluisterbootje of luister naar muziek.
 • Wandeling
  Wil je liever een kortere wandeling? Haal dan een vaar of bus-ticket bij de Informatiestand.

De activiteiten zijn gratis. Er zijn Foodtrucks aanwezig met de heerlijkste hapjes. Bekijk het hele programma op moooiste.nl. Vier het landschap, laat je verrassen en geniet ervan! Gratis parkeren kan bij Driehuizerweg 2A in Driehuizen, maar kom vooral op de fiets!

MOOOISTE is het derde landschapsfestival uit een serie van vier. Elk jaar staat een ander landschap centraal. Landschap Noord-Holland is organisator en de provincie Noord-Holland hoofdsponsor. Overige sponsors zijn: Afvalzorg, Gemeente Alkmaar, Uit! In het Land van Leeghwater en Rabobank.

Reacties

Cookieinstellingen