7-jarige Cato 500.000e bezoeker Alkmaarse zwembaden

Foto: Alkmaar Sport

Op vrijdag 28 december is om precieus 09.57 uur de 500.000e bezoeker van dit jaar van de Alkmaarse zwembaden feestelijk verwelkomd in zwembad de Hoornse Vaart.

Het was de 7-jarige Cato die uit handen van mascotte Freddy Fit het speciale cadeau in ontvangst mocht nemen: een VIP-arrangement waarbij Cato 2 uur lang privé met 50 personen gebruik mag maken van de Hoornse Vaart, inclusief alle recreatieve elementen en een live DJ.

De blije Cato gaf aan dat ze wel genoeg vriendjes, vriendinnetjes en familieleden had die met haar dit cadeau wilden verzilveren. De aanwezige oma van Cato mocht meedelen in de feestvreugde in de vorm van een fraaie bos bloemen die haar werd aangeboden.

Als echte Alkmaarse heeft de 10-jarige Cato heeft al haar zwemdiploma’s gehaald bij zwembad Hoornse Vaart en bezoekt ze het zwembad regelmatig. Het leukste vindt zij de glijbaan en de gratis animatie. Afgelopen vrijdag was zij met haar oma, moeder en zus, lekker een dagje uit in de kerstvakantie.

Recreatie, zwemles en trainingsbad
“Dat de zwembaden dit jaar de historische grens van 500.000 aantikken is fantastisch,” aldus Hielko Bollen, teamleider van de zwembaden en al 9 jaar werkzaam bij Alkmaar Sport. Tegen de landelijke dalende trend in laten zwembad Hoornse Vaart en zwembad De Hout al drie jaar op rij een stijging zien van 5 tot 10% bezoekers per jaar. Daarnaast is er in de baden ruimte gecreëerd voor de zwemleskinderen en verenigingen van het in oktober afgebrande zwembad De Beeck uit Bergen. “En we hebben dit jaar echt een fantastische zomer gekend,” vertelt Hielko Bollen. Hij vervolgt: “De jaarlijkse stijging wordt veroorzaakt doordat we enkele jaren geleden drie speerpunten hebben geformuleerd met het team en hier consequent op hebben geïnvesteerd. We willen het leukste recreatiebad in Noord-Holland zijn, goede en leuke zwemlessen verzorgen en met het 50-meterbad het mooiste trainingsbad boven het IJ aanbieden.

Is het wel een te druk? Volgens Hielko Bollen komt dat vrijwel niet voor. “Omdat we naast een 50- ook een 25-meterbad hebben, een golfslagbad, een waterspeeltuin en een instructiebad. Deze kunnen we in de vakanties en afhankelijk van de drukte soms flexibel inzetten. In de zomer hebben er natuurlijk ook nog een buitenzwembad en ruime ligweide bij.”

Vernieuwend
Zwembad Hoornse Vaart blijft investeren en bezoekers verrassen. Twee weken geleden heeft zij de entresol aan het 50-meterbad opnieuw ingericht met zitjes en sportmaterialen en heropend. Vanaf januari is ook de Body, Mind & Breath area geopend voor publiek. Uniek in Nederland en speciaal ingericht voor bezoekers die na het zwemmen even bewust met hun ademhaling of weerstand bezig willen zijn. Op bepaalde tijden zijn de hot barrel, het blote voetenreflexiepad en de zitjes gratis te gebruiken, op andere momenten is het voor bezoekers mogelijk om hier tegen betaling privé gebruik van te maken. Hielko Bollen: “Mocht u al een tijdje niet geweest zijn, dan is het zeker tijd om ons weer eens te ervaren.” Meer informatie is te vinden op www.hoornsevaart.nl.

Reacties

Cookieinstellingen