Wereldkampioen bankdrukken Brenda van der Meulen gehuldigd met Gouden Sportspeld

Foto: Gemeente Alkmaar

Vrijdagochtend is wereldkampioen Bankdrukken Brenda van der Meulen gehuldigd in het stadhuis van Alkmaar. De krachtsporter kreeg bij die gelegenheid de gouden sportspeld van de gemeente Alkmaar uitgereikt door wethouder sport Pieter Dijkman.

Vorige maand werd Brenda van der Meulen op het WK Powerliften in Tokio in Japan wereldkampioen bankdrukken in twee klassen; de masters 1 in de leeftijdscategorie 40-50 jaar en de gewichtsklasse boven 84 kilo voor senioren, beide met 205 kg. Eerder werd ze ook al meerdere keren Europees Kampioen. Verder is ze houder van Nederlands record gewichtheffen in haar klasse met 215 kg.

Brenda van der Meulen, die lid is van de Alkmaarse krachtsportvereniging SSS, werd onlangs voor haar prestaties gehuldigd door de Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitnessbond (KNKF). Ze ontving daarbij van de bond de medaille van verdienste. De gouden sportspeld van Alkmaar wordt uitgereikt aan Alkmaarse sporters die er in hun sportdiscipline in slagen om een medaille te winnen op een wereldkampioenschap of op de Olympische Spelen. Brenda is de eerste Alkmaarse sporter die de gouden speld ontvangt

Reacties