BROEK OP LANGEDIJK - Rabobank en
Museum BroekerVeiling
werken al jaren samen vanwege hun rijke historie. Nu wordt daar de samenwerking
aan het nieuwe restaurant De Proeftuin aan toegevoegd.
Herinrichting museum
In december van dit jaar begint een grootschalige
herinrichting van de monumentale lighallen van het museum. Dit project omvat
het multifunctioneel maken en moderniseren van de horeca. En het zoveel
mogelijk terugbrengen van het monument in originele staat, waarbij toevoegingen
beter afleesbaar zijn.
Het restaurant wordt een kwartslag gedraaid om een open
zichtlijn over de volle lengte van de lighallen te creëren, wat de bezoekers
een prachtig uitzicht biedt op deze historische locatie. De nieuwe
horeca-inrichting is flexibel, met ruimtes die eenvoudig te scheiden of samen
te voegen zijn, en energie-efficiënt dankzij de compartimenteerbare verwarming
en hoogwaardige isolatie. De glazen wanden en vloerverwarming zorgen ervoor dat
bezoekers zelfs op koude dagen comfortabel kunnen verblijven.
Nieuw restaurant: De Proeftuin & De Proefmeesters
Bij het nieuwe restaurant past een nieuwe naam: De
Proeftuin. Natuurlijk komen biologische groenten in de spotlights te staan, met
creatieve bereidingen, maar ook gezonde voeding in het algemeen, meer
vleesvervangers en koken zonder voedselverspilling. Lokale producten zullen een
prominente rol spelen, waarbij de groenten voornamelijk afkomstig zijn van de
eigen akker op het museumterrein en het Oosterdelgebied. Met deze aanpak wil
het museum zijn bezoekers inspireren en een vernieuwende koers inslaan.
Rabobank was al eerder betrokken bij projecten zoals het
Reizende PROEFLAB en nu is de organisatie officieel toegetreden als
Proefmeester. Dit jaar hebben ook andere organisaties zoals Ruys Jachtbouw,
Rotary Heerhugowaard Langedijk, Stichting Goede Doelen Nh1816 en Marieke
Neesen-Barten deze rol op zich genomen.
De Proeftuin past binnen de ambitie van het museum om het
aantal bezoekers te laten groeien naar meer dan 75.000 per jaar; een stijging
ten opzichte van de 66.000 bezoekers van vorig jaar.
De bijdrage van Rabobank komt op het juiste moment "In
een periode waarin het museum volop in ontwikkeling is, zijn we blij met het
vertrouwen en de bijdrage van Rabobank. Hun bijdrage als Proefmeester helpt ons
niet alleen bij onze ambitieuze plannen voor uitbreiding en verbetering, maar
bevestigt ook het belang van onze culturele erfenis en de rol die wij als
museum spelen in het behoud daarvan" aldus Ron Karels, directeur van
Museum BroekerVeiling.
“Als coöperatieve Rabobank zijn wij trots om als
Proefmeester verbonden te zijn aan Museum Broekereveiling. Onze betrokkenheid
bij het museum en het nieuwe restaurant De Proeftuin weerspiegelt onze gedeelde
waarden van verduurzaming, innovatie en het versterken van de lokale
leefomgeving. We zetten ons in voor het vergroten van kennis op het gebied van
gezonde voeding en verantwoord en duurzame voedselproductie. Door onze krachten
te bundelen willen we bijdragen aan het toekomstbestendig maken van de lokale
leefomgeving. Samen bereiken we tenslotte meer”. Aldus Ralph van Soomeren,
directeur coöperatieve Rabobank.
Een nieuw hoofdstuk
Deze samenwerking markeert een nieuw hoofdstuk voor het
inmiddels 50-jarige Museum BroekerVeiling, waarbij de toekomst dankzij de steun
van partijen als Rabobank er veelbelovender uitziet. Ron Karels: “Als museum
staan wij voor de nodige uitdagingen en ook financieel hebben we nog wat
hobbels te nemen. Maar met de hulp van partijen als Rabobank zijn we ervan
overtuigd dat het museum een mooie toekomst tegemoet gaat!”
Voor meer informatie over Museum BroekerVeiling bezoek de
website:
www.broekerveiling.nl.
https://broekerveiling.nl/nl