AZ’er Oussama Idrissi opgeroepen voor Marokkaans elftal

Oussama Idrissi is door de Marokkaanse bondscoach Hervé Renard opgeroepen voor de komende interlands tegen Kameroen en Tunesië, en dus zal hij moeten kiezen: het ‘grote Marokko’ of het ‘grote Oranje’.

(bron: NH Nieuws)

De 22-jarige vleugelspits van AZ doorliep alle vertegenwoordigende Nederlandse jeugdelftallen en zat onlangs nog bij de selectie van Jong Oranje, maar kan nu als A-international debuteren voor Marokko. Het is nog onduidelijk of Idrissi dat ook wil.

Idrissi was vorige week al opgenomen in de voorselectie van Renard. De Alkmaarse club liet toen weten dat Idrissi nog niet heeft bepaald of zijn voorkeur uitgaat naar Nederland of Marokko. Wanneer de aanvaller minuten maakt voor Marokko, kan hij niet meer uitkomen voor het ‘grote Oranje’.

Idrissi begon dit seizoen alle competitieduels van AZ in de basis. Hij maakte in elf wedstrijden vier doelpunten en leverde twee assists. AZ nam de in Bergen op Zoom geboren aanvaller in januari over van FC Groningen.

Renard, de Franse bondscoach van Marokko, verwacht volgende week maandag 26 spelers in het trainingskamp. De Ajacieden Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech zitten daar ook bij. Marokko speelt volgende week in de kwalificatie voor de Afrika Cup tegen Kameroen, de ploeg van bondscoach Clarence Seedorf. De ‘Leeuwen van de Atlas’ oefenen daarna tegen Tunesië.

Reacties

Cookieinstellingen