112

Zestal personen aangehouden voor meerdere winkeldiefstallen

Foto:

De politie heeft zaterdagmiddag in Alkmaar zes personen aangehouden op verdenking van meerdere winkeldiefstallen. Het gaat om drie vrouwen van 22, 33 en 36 jaar en drie mannen van 29, 42 en 43 jaar.

Winkelpersoneel van een winkel aan de Achterstraat schakelde rond 14.00 uur de politie in toen zij één van de mannen betrapten die een jas zonder af te rekenen wilde meenemen. De medewerkers hielden de man en de twee mannen met wie hij in gezelschap verkeerde, tegen.

Agenten konden echter geen gestolen spullen vinden bij het drietal, maar het personeel vertelde dat deze mannen wekelijks de winkel bezoeken met drie vrouwen. De politie besloot het trio naar hun auto te escorteren die geparkeerd stond aan de Noorderkade en troffen hier drie vrouwen aan. Bij het zien van de agenten, schoof één van de vrouwen snel schuifdeur van de auto dicht en wilden zij zich uit de voeten maken. Hierop werden zij door de politie staande gehouden en verzocht de auto te openen. Hier werd een grote hoeveelheid kledingstukken van meerdere winkels aangetroffen.

Het zestal is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De gedupeerde winkels hebben aangifte gedaan.

Cookieinstellingen