Oud-wereldkampioen schaken Kramnik daagt Nederlandse parlementariërs uit

Foto: Tata Steel

Op dinsdag 29 januari 2019 kan de Haagse politiek zijn strategische inzicht toetsen in een schaaksimultaan met oud-wereldkampioen Vladimir Kramnik.

De Russische grootmeester neemt deel aan het Tata Steel Chess Tournament. Na afloop daarvan zal hij de 13e editie van de Torentje Schaak Simultaan spelen. Dat is de traditionele Haagse ’afterparty’ van het Tata Steel Chess Tournament, waarbij oud-parlementariërs, Kamerleden, parlementair journalisten en parlementair medewerkers het in de Statenpassage van de Tweede Kamer opnemen tegen een van de grootmeesters uit het ‘Wimbledon van het schaken’.

Kramnik staat momenteel zevende op de wereldranglijst. De openingszet van de Torentje Schaak simultaan wordt verricht door de voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Arib. De Torentje Schaak simultaan begint om 16.00 uur.

Tata Steel Chess Tournament 2019
De 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van 11 tot en met 27 januari 2019. Traditiegetrouw zijn er ook weer twee Chess On Tour evenementen. Op woensdag 16 januari spelen de Tata Steel Masters de 5e ronde in Theater de Vest in Alkmaar en op woensdag 23 januari spelen ze de 10e ronde in de Pieterskerk in Leiden. Alle speeldagen zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden en zijn ook online live te volgen.

Cookieinstellingen