300 Alkmaarders nodig voor ‘Het Kanaal’

Beeld uit eerdere musical van Oranje.
Foto: Oranje Producties

Oranje Producties zoekt 300 Alkmaarse acteurs, muzikanten, kostuummakers en decorbouwers voor het muziektheaterproject ‘Het Kanaal’. Het is de bedoeling dat de musical over de aanleg van het Noordhollands Kanaal negen keer wordt opgevoerd in november.

Alle inwoners van Alkmaar, dus ook uit de ‘opgeslokte’ Schermer en Graft-De Rijp kunnen meedoen aan het project. Er zijn ook kinderen nodig, dus scholen worden opgeroepen hun leerlingen warm te maken voor de musical. Aanmelden kan via www.oranjeproducties.nl, [email protected]  of telefonisch: 06 28536001.

Als de 300 talenten eenmaal zijn gevonden, gaan ze zich de komende maanden onder leiding van projectleider Rudi Oranje bekwamen in zingen, dansen, acteren, musiceren en decor- en kledingvervaardiging.

Kerk

November staan ze dan op de planken met de musical over het kanaal, dat een kleine 200 jaar geleden is aangelegd. Vijf keer in de Grote Kerk in de Alkmaarse binnenstad, twee in de hervormde kerk in Schermerhorn en twee in de Grote Kerk in De Rijp.

Rudi Oranje heeft zich als producent en regisseur vanaf 1975 beziggehouden met de ontwikkeling van eigen geschreven musicals voor middelbare scholen, kerken, burgerlijke gemeentes, bedrijven en gezondheidsinstellingen. In totaal heeft hij 25 musicals geschreven en uitgevoerd, zoals over Pieter van Foreest en Jan Arentsz.

Reacties

Cookieinstellingen