43 kilometer te hard op Ommering

Politie pakt tientallen overtreders.
Foto: www.benzworld.org

Een 29-jarige automobilist uit Utrecht is op de Ommering in Alkmaar aan de kant gezet, omdat hij ruim 43 kilometer per uur te hard had gereden.

De Utrechter was maar een van de tientallen weggebruikers die de videosurveillance van de politie aan de kant zette, omdat zij opvielen door slecht rijgedrag. Op de A9 ter hoogte van Akersloot bijvoorbeeld hielden de dienders met hun camerawagen een 35-jarige automobilist uit Heerhugowaard staande. Hij kreeg een bekeuring omdat hij 38 km/u te hard reed. Een andere automobilist die eveneens een overschrijding van de snelheid met ruim 38 km/u had, werd op kenteken bekeurd.

Rood

In Beverwijk gingen automobilisten op de bon voor onder meer rijden over de doorgetrokken streep of  door rood, kleefgedrag en niet handsfree bellen. Iemand meende afval uit een rijdende auto te moeten gooien en was ook aan de beurt. Op de N200 in Halfweg reed een 51-jarige bestuurder uit Zaanstad een straat in, waar hij niet in mocht rijden. Kostte hem een prent.

Op de N205 in Vijfhuizen werd een 62-jarige bestuurder uit Haarlem aan de kant gezet, omdat hij zijn mobieltje in de hand had terwijl hij zijn auto bestuurde. In Leimuiderbrug, op de N207, werd een automobilist bekeurd vanwege een snelheidsoverschrijding van ruim 38 km/u. Tenslotte weet een bestuurder van een bestelbusje dat hij binnenkort een pittige acceptgiro op de deurmat vindt, omdat hij op de afrit van A22 bij Velsen-Noord het verdrijvingsvlak meepakte.

Reacties

Cookieinstellingen