Tata Steel Chess Festival: compleet kinderweekend rond schaakevent

Foto: Tata Steel

In het weekend van 19 en 20 januari vindt in Wijk aan Zee het Tata Steel Chess Festival plaats, een jeugdweekend in het kader van het belangrijkste schaaktoernooi van ’t jaar dat komende weken wordt gehouden, en waarvan de 5e speelronde in Alkmaar wordt gespeeld.

Speciaal voor kinderen worden er dan rondom het Tata Steel Chess Tournament activiteiten georganiseerd als schaatsen, robots knutselen en een bezoek brengen aan de schakers in De Moriaan.

Ook op het programma staan lessen hiphop, jongleren en judo. Verder kun je een bunkerwandeling maken, je laten schminken en deelnemen aan een schaakwedstrijd voor kinderen onder leiding van Hans Böhm. Het volledige programma is te vinden op www.tatasteelchess.com/festival.

Alkmaar in teken van Tata Chess
Gisteren stond Alkmaar al enigszins in het teken van het Tata Steel Chess Tournament toen de twee Nederlandse topschakers Anish Giri en Jorden van Foreest in het TAQA Theater de Vest aanwezig waren voor een meet and greet en een onderling partijtje. Op woensdag 16 januari wordt de 5e speelronde van het Tata Steel Chess Tournament ook in Alkmaar. gespeeld.

Reacties