Nederlandse succesdag op Tata Steel Chess

Foto: Wim Meijer Fotografie

Anish Giri schaart zich tussen de koplopers na overwinning op Poolse Jan-Krzysztof Duda; Jorden van Foreest pakt vol punt tegen Vladimir Fedoseev.

Op papier leek het vooral niet onmogelijk: een dubbele Nederlandse overwinning tijdens de 6e speelronde van het Tata Steel Chess Tournament, maar lang niet altijd pakt de praktijk zo uit. Dit keer dus wel.

Anish Giri boekte gisteren zijn derde overwinning tijdens dit toernooi tegen de 20-jarige Jan-Krzysztof Duda uit Polen. Door die overwinning staat Giri nu op een gedeelde 1e plaats. Maar liefst 4 spelers staan nu, na zes speelronden, aan de leiding met 4 punten uit 6 wedstrijden.

Ian Nepomniachtchi niet langer alleen aan kop.

Vier koplopers
Naast Anish Giri de ‘koploper tot nu toe’ Ian Nepomniachtchi uit Rusland, die remise speelde tegen Viswanathan Anand). Ook wereldkampioen Magnus Carlsen meldde zich op de gedeelde koppositie door zijn tweede overwinning op rij te boeken, nu tegen Mamedyarov, Shakhriyar. En de Chinese grootmeester Liren Ding maakte het viertal aan kop compleet door remise te spelen tegen Teimour Radjabov uit  Azerbeidzjaan.Van Foreest boekt 2e overwinning
Jorden van Foreest bleek ook goed uit de rustdag te zijn ge komen. Hij boekte zijn tweede overwinning tijdens dit toernooi. Won hij eerder van Jan-Krzysztof, dit keer pakte hij de volle winst tegen Vladimir Fedoseev. Ondanks de overwinning draagt hij nog steeds de ‘rode lantaarn’, al deelt hij nu zijn laatste positie met de twee Vladimirs (Fedoseev en Kramnik). Vandaag mag hij proberen omhoog te klimmen ten kosten van de Amerikaan Samuel Shankland die op dit moment op de 9e positie staat op een half punt Jorden van Foreest.

Voor Giri wacht een titanenstrijd tegen mede-koploper Diren Ling.

Hieronder de stand na 6 ronden:

Reacties

article
12004
Nederlandse succesdag op Tata Steel Chess
Anish Giri schaart zich tussen de koplopers na overwinning op Poolse Jan-Krzysztof Duda; Jorden van
https://alkmaar.nieuws.nl/nieuws/12004/nederlandse-succesdag-op-tata-steel-chess/
2019-01-19T09:23:04+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/10/2019/01/17102956/3Z1A4236.jpg
Anish Giri, schaken, Tata Steel Cherss Tournament
Algemeen, Nieuws, Nieuws uit de regio, Sport