Fun Lovin’ Criminals, Ronnie Flex en Miss Montreal op Bevrijdingspop 2019

Foto: Bevrijdingspop

De organisatie van Bevrijdingspop deelt 6 nieuwe namen voor zondag 5 mei 2019. Naast het eerder bekendgemaakte Van Dik Hout zijn dit: Fun Lovin’ Criminals, Popprijs-winnaar Ronnie Flex & Deuxperience en Miss Montreal (allen hoofdpodium) en EUT, Jordan Mackampa en E1 Ten.

Fun Lovin’ Criminals
Bevrijdingspop-hoofdact Fun Lovin’ Criminals uit New York biedt een mengsel van hiphop, rap, rock, blues en jazz, hun debuutsingle Scooby Snacks voorop. Twintig jaar na de release van het album ‘Mimosa’ komen de ‘criminals’ dit jaar met ‘Another Mimosa’.

Ronnie Flex & Deuxperience
Dat Ronnie Flex een absolute top-performer is, weten we inmiddels in Haarlem. Twee jaar geleden schitterde hij al eens op het hoofdpodium van Bevrijdingspop, toen samen met Lil’ Kleine.

In de tussentijd is Ronnie Flex’ ster zo mogelijk nog verder gestegen. In 2017 reeg hij de ene na de andere hit aan elkaar, zoals Blijf Bij Mij en Energie en werd zijn tweede album ‘Rémi’ beloond met een Edison voor ‘Beste Album’ en ‘Beste Hiphop’. Op 19 januari 2019 werd Ronnie Flex bekroond met de Popprijs 2018.

Ronnie Flex sluit Bevrijdingspop 2019 af met zijn vaste 9-koppige begeleidingsband Deuxperience. Get ready to dance!

Miss Montreal
Geef Sanne Hans, beter bekend als Miss Montreal, een podium en ze gáát! Voor zo’n act kom je naar een festival toe: rockende meezingers, scheurende gitaren, biertje erbij, gezellig! Maar tussen alle feestelijke uptempo nummers en grappen & grollen door weet Miss Montreal de Bevrijdingspop-bezoeker ook te raken met enkele gevoelige nummers van haar laatste studioalbum ‘Don’t Wake Me Up’. Dat wordt keihard genieten!

Jupilerpodium powered by Sena
Het Jupilerpodium wint de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit. Ook in 2019 maken weer verschillende klasse-acts hun opwachting op dit podium met de markante rood-wit-blauwe vlag.

  • EUT maakt muziek die ze zelf het liefst postpop noemen. Het knalt, is krachtig en blijft nét iets te snel in je hoofd hangen. Vorig jaar werd EUT verkozen tot nummer 3 in de 3FM Live List 2018 en brachten ze hun single Bad Sweet Pony uit.
  • Jordan Mackampa is een moderne troubadour. De singer-songwriter is geboren in Congo en groeide op in Londen, en dat hoor je terug in de verhalen die Mackampa vertelt in zijn tijdloze nummers. Gezegend met een prachtige, warme stem neemt Mackampa je mee langs folk, lichte elektronica, blues, soul en zelfs gospel. Pure songs.
  • E1 Ten is bij het grote publiek beter bekend als frontman van Gotcha! In 2019 laat E1 Ten de wereld met ‘THE LOVEFUNK’ kennis maken met zijn visie op blues, funk, hiphop, soul en rock ‘n roll, en openbaart hij zich als The True Gentleman of Funk.

Over Bevrijdingspop
Bevrijdingspop Haarlem is het oudste Bevrijdingsfestival van ons land. Sinds 1980 wordt in Haarlem de vrijheid gevierd op 5 mei, vorig jaar trok het festival zo’n 130.000 bezoekers. Sinds 2008 wordt bovendien op 4 mei, na de Nationale Herdenking, het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert gehouden, een klassiek concert met popinvloeden – dit jaar met Van Dik Hout. Bevrijdingspop is via het Nationaal Comité 4 en 5 mei verbonden met de andere grote Bevrijdingsfestivals in ons land. Het thema van het festival is de afgelopen jaren: Vrijheid is niet vanzelfsprekend.

Cookieinstellingen