‘Mountainbikers zorgen voor gevaar’

Ruiters op tweede plan door afsluiting.
Foto: rtvnh.nl

Duinbeheerder PWN heeft een deel van het ruiterpad aan de Verspyckweg in Bergen aan Zee afgesloten, meldt RTV Noord-Holland. Mountainbikers maakten illegaal ook gebruik van het pad en zorgden daarbij voor gevaar.

Want paarden schrikken van de voorbijrazende fietsers. En dat is volgens het drinkwaterbedrijf gevaarlijk. Het gaat om een stuk van 600 meter. RTVNH-verslaggever Tom Jurriaans laat Janneke van Marle van duinmanege Van Poelenburgh in Schoorl aan het woord. Zij is teleurgesteld. ”We moeten nu uitwijken naar de verharde weg. Daar wordt ontzettend veel gebruik van gemaakt door wandelaars en fietsers. De situatie is nu alleen maar onveiliger geworden.”Duinbeheerder PWN heeft er alles aan gedaan om de mountainbikers van het pad te krijgen. Zo stonden er borden en zijn er boetes uitgeschreven. ”Het heeft helaas niet gewerkt en aangezien wij veiligheid hoog in het vaandel hebben staan, was er geen andere oplossing”, aldus boswachter Fred van den Bosch. ”We gaan onderzoeken of we ergens anders een nieuw pad aan kunnen leggen.”

De politiek roert zich inmiddels ook over het besluit, meldt de regionale zender. Het CDA van Bergen heeft vragen gesteld aan het college. ”Als mensen te snel rijden op de A9 gooien we die ook niet dicht.”, aldus Klaas Valkering van het CDA. ”Er moet hier gewoon gehandhaafd worden.”

 

 

Reacties

Cookieinstellingen