Getuigen gezocht van straatroof

Hier had vannacht beroving plaats.
Foto: eigen foto

De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die afgelopen nacht plaatshad op de Vondelstraat, nabij de kruising met de Baansingel.

Een vrouw werd rond 2.45 uur beroofd van haar tas toen zij over de Vondelstraat liep. De dader is vermoedelijk een donkergetinte man en hij reed op een omafiets. De vrouw was door de beroving ten val geraakt en had hierdoor een pijnlijke arm opgelopen.

De politie is nog op zoek naar mensen die mogelijk ook getuige zijn geweest van dit incident. Twee getuigen hebben inmiddels met de politie gesproken, maar mogelijk dat meerdere mensen iets gezien hebben van deze beroving.

Zestien

Een zestienjarige jongen uit Alkmaar is opgepakt. Hij wordt ervan verdacht een straatroof te hebben gepleegd op dinsdag 3 februari op de Elgerweg.

Het slachtoffer fietste die dag over de Elgerweg in de richting van de Daalmeer toen een nog onbekende man hem om zijn hulp vroeg. Het slachtoffer stapte af en vroeg of hij hem kon helpen. Doordat de verdachte een sjaal voor zijn mond had kon het slachtoffer hem niet goed verstaan. De verdacht sloeg een arm om de schouder van het slachtoffer en liep met hem een steeg in. Daar dreigde hij het slachtoffer met een mes en vroeg hem alles af te staan.

Het slachtoffer wist het mes af te pakken, waarna een worsteling ontstond. Het slachtoffer wist vervolgens te ontkomen en is snel weggefietst.

Op basis van de aangifte en het opgegeven signalement kwam de politie de verdachte op het spoor. Hij kon afgelopen woensdag worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en is hier inmiddels in verzekering gesteld.

 

Reacties

Cookieinstellingen