Alkmaarders Koninklijk onderscheiden

Geridderde Alkmaarders met uiterst rechts burgemeester.
Foto: wick natzijl

Negen inwoners van de gemeente Alkmaar hebben vandaag van burgemeester Piet Bruinooge een Koninklijke onderscheiding gekregen. Zij zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Riet Kervel – Kramer (75 jaar) krijgt de onderscheiding voor haar langdurige vrijwillige inzet, met name op het gebied van welzijn en cultureel gebied. Ineke de Graaff-Wijpkema (67 jaar) is geridderd voor zeventien jaar vrijwilligerswerk als secretaris bij de stichting wijkcentrum Overdie.

Een lintje was er ook voor Kerstin Hopman (52 jaar) voor haar langdurige inzet op maatschappelijk niveau. Zij verricht vrijwillige werkzaamheden bij de stichting rechtswinkel Noord-Holland Noord. Jan Winkelaar (84 jaar) krijgt het lintje voor zijn 60 jaar lange vrijwillige inzet voor de operettevereniging Odeon.

Nieuwbakken drager van de onderscheiding Jos Admiraal (70 jaar) zette zich sinds 1993 voor invalidenbond Sint Liduina als penningmeester, bestuurslid en later als voorzitter. Voor 35 jaar vrijwilligerswerk is Hendrik Spitz (70 jaar) onderscheiden. Hij heeft er voor gezorgd dat in de toenmalige nieuwbouwwijk Huiswaard het nieuwe buurthuis De Dobber werd gebouwd. Willem Verver (70 jaar) is bestuurslid van de stichting buurtcomité Ooievaarsnest-Rekerbuurt-De Friese Poort.

Net als Verver krijgt ook Leo Goudsblom (68 jaar) een onderscheiding. De laatste is vanaf 1964 vrijwilliger/bestuurslid van voetbalvereniging ASV De Flamingo’s 64. Hans Petit (67 jaar) is geridderd als langdurig voorzitter van ontmoetingscentrum De Rietschoot.

Reacties

Cookieinstellingen