Financegate kost topambtenaar kop

Conflicten om financiën funest voor directeur.
Foto: www.commons.wikimedia.com

Jos Krieckaert, een van de hoofdrolspelers in Financegate, is binnenkort topambtenaar af. De gemeente Alkmaar zegt dat ‘in goed overleg afspraken zijn gemaakt over de beëindiging van het dienstverband van de gemeentedirecteur’.

Nadat onlangs gemeentesecretaris Coen Aalders op non-actief was gezet, volgde snel  zijn plaatsvervanger Krieckaert. Aalders leverde aan het college onvolledige en onjuiste financiële stukken aan, zodat onder meer de begroting 2016 een farce is geworden. Volgens ingewijden staat Alkmaar er financieel beroerd voor; de schuld zou meer dan tien miljoen euro bedragen.

Werkweigering

Krieckaert belandde op een zijspoor, nadat hij zich in het conflict tussen Aalders en B & W had gemengd. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan werkweigering, aldus diverse bronnen. Financegate moet in de ogen van menig Alkmaarder leiden tot het aftreden van het college, te beginnen met verantwoordelijk wethouder Peter de Baat (VVD) die de raad een begroting liet vaststellen die rammelt aan alle kanten.

Jos Krieckaert was sinds 1981 in dienst van de gemeente Alkmaar ‘en kan terugzien op een lange en mooie carrière’, aldus luidt het persbericht dat het gemeentebestuur nu rondstuurt. Eerder wenste men niet inhoudelijk te reageren. ‘Het college bedankt Jos Krieckaert voor zijn jarenlange inzet voor de gemeente Alkmaar en verzorgt binnenkort een afscheidsreceptie voor de vertrekkend directeur’.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen