Wat is lekkerste gerstenat van provincie?

Jopen uit Haarlem een van de inzenders.
Foto: commons.wikimedia.org

 

Wat is het lekkerste gerstenat van de provincie? Op 7 juni zullen we het weten, als RTV NH de winnaar van de verkiezing ‘Het beste en populairste bier van Noord-Holland’ bekend maakt.

Nergens in Nederland zijn zoveel actieve brouwerijen en zijn er zoveel spannende ontwikkelingen als in Noord-Holland: 63. Noord-Brabant heeft er ‘maar’ 55 en op de derde plek komt met ‘slechts’ 41 Zuid-Holland.

Daarom organiseert de regionale omroep een verkiezing om te bepalen wat het beste en het populairste bier van Noord-Holland is. 36 brouwers hebben een van hun bierspecialiteiten ingezonden. Alleen al uit Amsterdam zijn er twaalf deelnemers. Verder is de provincie vertegenwoordigd van Texel tot Hoofddorp en van Haarlem tot Hilversum.

Stempagina

Sinds 1 mei kan iedere liefhebber van Noord-Hollands bier op de website www.rtvnh.nl zijn stem uitbrengen op zijn favoriete bier. Hiervoor is een speciale stempagina gemaakt. De stemming sluit 7 juni. Op die zondag maakt RTV NH de winnaar bekend, op het Noord-Hollands bierfestival in de Grote Kerk ine Alkmaar.

Behalve het publiek zal ook een vakjury het beste bier uitkiezen. Die bestaat uit Fiona de Lange (voorzitter), eigenaar van de bierbank Purmerend;  Peter van de Arend, eigenaar van biercafés; voorzitter Hans Glandorf van de alliantie van biertapperijen (ABT) en Frans Ruiter, biersommelier. Zij zullen de ingezonden bieren blind beoordelen op kwaliteit en originaliteit.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen