‘Coalitie wil woensdag over financiële chaos spreken’

Wordt wethouder De Baat (midden) opgeofferd?
Foto: Rob Verhagen

De coalitie van OPA, VVD, D66 en CDA heeft een interpellatiedebat over Financegate gepland op woensdagavond.

Gemeentesecretaris Coen Aalders en zijn vervanger Jos Krieckaert werden onlangs op non-actief gezet. Zij  worden verantwoordelijk gehouden voor de financiële chaos en het miljoenengat in de Alkmaarse begroting.

De gemeente reageerde aanvankelijk niet op de berichten die alkmaar.nieuws.nl naar buiten bracht. Een kort persbericht over het voortijdige einde van de langdurige carrière van directeur Krieckaert was vrijdag het enige teken van leven uit het stadhuis.

De spanning loopt inmiddels op. Via sociale media mengt iedereen die meent verstand van zaken te hebben, zich in de discussie of het hele college moet vertrekken, of alleen wethouder De Baat. Een enkeling vindt dat het debat in de gemeenteraad moet worden gevoerd en niet in de media. Zij krijgen hun zin.

De coalitie heeft woensdag (6 mei) twee opties, volgens insiders. Een motie van vertrouwen in de stadsregering in stemming brengen, of De Baat opofferen om de rest van het college te redden. John van de Rhee, fractievoorzitter van de VVD, wordt genoemd als De Baats opvolger.

Reacties

Cookieinstellingen