Vernieuwde sportcomplex eind dit jaar gereed

Actuele bouwfoto De Meent.
Foto: Alkmaar Sport NV.

De bouw en de financiën van De Meent liggen op schema. Het vernieuwde sportcomplex in de Westrand wordt volgens planning eind van dit jaar opgeleverd. Alkmaar Sport NV gaat de nieuwe Meent exploiteren.

In maart 2013 heeft de gemeenteraad een krediet beschikbaar gesteld voor de modernisering en uitbreiding van sportcomplex De Meent van € 20,2 miljoen. De provincie gaf in november 2014 een subsidie van € 464.500 voor diverse topsportfaciliteiten binnen De Meent. In februari kende het rijk een subsidie van maximaal € 695.250 toe voor de aanleg van 1750 zonnepanelen op De Meent.

Bouwbedrijf Vaessen BV uit Raamsdonkveer, dat 40 jaar geleden ook al de huidige ijsbaan De Meent bouwde, is vorig jaar begonnen met de bouw. De eerste fase bestond uit de renovatie van een deel van de bestaande opstallen en de sloop van de bestaande sporthal. De tweede fase behelsde de nieuwbouw en is medio september 2014 gestart.

De aanbesteding van de buitenruimte is op 26 mei aanstaande. Tijdens de tiende editie van de dag van de bouw, op zaterdag 13 juni, kan het publiek alvast een kijkje nemen in de nieuwe Meent.

Allure

Alkmaar is straks een modern, innovatief en duurzaam sportcentrum van landelijke allure rijker. Het 40 jaar oude sportcomplex De Meent wordt momenteel compleet verbouwd en wordt daarop fors uitgebreid. Nieuwe kleedkamers, een (top)sporthal, diverse sportzalen en een prominente centrale entree.

Binnen de nieuwe Meent gaan topsport, breedtesport en recreatiesport straks hand in hand met duurzaamheid en kwaliteit. Er komen eigen ruimtes voor trampolinespringen, turnen, schermen en tafeltennis en natuurlijk voor het schaatsen. Het (sport-)onderwijs wordt in ruime mate bediend en er zijn voldoende ruimtes beschikbaar voor commerciële huurders en partijen die beoefening van sport direct of indirect ondersteunen. De sporthallen zijn geschikt voor grootschalige sportevenementen.

Reacties

Cookieinstellingen