112

Politie Alkmaar zoekt getuigen zware mishandeling op de Houttil

Foto: Politie

De politie van Alkmaar is op zoek naar getuigen van een zware mishandeling gepleegd op zaterdag 9 maart rond 03.45 uur op de Houttil. Het slachtoffer was een 21-jarige man uit Alkmaar. De man liep zwaar letsel op.

Agenten hielden die nacht toezicht bij de horecagelegenheden toen zij werden aangesproken door een jongen. De jongen vertelde dat even verderop een man op de grond lag die in elkaar geslagen was. De politie trof het slachtoffer aan die wist te vertellen dat er een woordenwisseling was ontstaan met een voor hem onbekende man. Vrijwel vanuit het niets zou deze man de Alkmaarder een stomp in zijn gezicht hebben gegeven waardoor het slachtoffer viel en zijn bewustzijn even verloor.

Scooter en signalement
De man liep daarna naar een zwarte scooter, vermoedelijk een Vespa, en reed hiermee weg in de richting van het Waagplein. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hier bleek dat de man een schedelbasisfractuur en een gebroken kaak aan de mishandeling heeft overgehouden. De dader heeft donker haar en droeg tijdens de mishandeling een lichte spijkerbroek, een zwarte jas tot op de heup en donkere schoenen.

Getuigen gezocht
Ondanks dat de mishandeling al ruim een maand geleden heeft plaatsgevonden hoopt de politie toch nog informatie te kunnen krijgen van mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. Heeft รบ iets gezien of gehoord wat te maken heeft met deze zaak of heeft u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.